fredag 31 maj 2024

När det blåser upp till storm

"När det blåser upp till storm" av Yamil'e Andreasson utgiven av Everlasting publishing. Bokrecension. Småbarns mamman, Isabella ska handla det sista, inför julen samt julklappar till sina barn. Hon lämnar sin man och sina två flickor, en kväll för att kunna handla i lugn och ro. Hon är snart inne på köpcentrumet och börjar gå runt för att finna det hon tänkt sig, och hon har precis betalat för en av julklapparna, och är på väg till nästa affär, då det hörs en kraftig smäll. En kraftig vind slungar henne till marken. Snart hörs det ytterligare ett dån, och Isabella känner att hon faller. Hon hamnar under en massa bråte, och kan inte ta sig där ifrån. I mörkret intill henne ligger även Anders, som också han har fastnat. För att hålla sig lugna och vakna medan de väntar på räddningstjänsten börjar de berätta saker för varandra. När Isabella vaknar på sjukhuset, dyker nu hennes ungdomskärlek,  David, upp. Han är hennes läkare, och allt ställs på sin spets. 

Detta är den första delen i bokserien "När livet brinner." Detta är också författarens debutroman. Serien har fyra olika delar. Jag får möta två personer, som möts av en slump, då köpcentrumet de båda befinner sig på, drabbas av flera explosioner. Jag tycker att det verkar så skrämmande att ligga under en massa bråten i kylan och mörkret och inte kunna ta sig loss! Vilken mardröm! För att få något annat att tänka på börjar de prata. De delar med sig av sina allra innersta tankar, som de inte delat med någon annan. De går verkligen in på djupet i deras samtal mellan varandra. Isabella funderar på livet med sin man och funderar på hur det hade blivit om hon hade gjort ett annat val. Det som de upplever tillsammans, de där kalla timmarna då de är fast under bråten på köpcentrumet, gör att de blir väldigt goda vänner. Dock förändrar det dem också för alltid, både på gott och ont. Jag ser fram emot att läsa fortsättningen på serien. Boken får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

ÄRLIGHET

ANDERS FÖRSÖKTE INTALA sig själv att räddningen var på väg. Han visste hur det brukade gå till vid räddningsarbete eftersom en bekant tidigare hade jobbat som brandman. När mannen fått barn krävde frun att han slutade då hon varit rädd att missta maken och bli ensam med deras son, så trots att Stig älskade sitt jobb sa han upp sig, allt för att hålla friden hemma men också för att han förstod vikten av sin frus önskan och ord. 

"Jag har varit förlovad. Skulle gifta mig..." sa Anders och tvekade över om han ville säga som det var, men han valde att fortsätta sin mening, "men det tog slut för ett tag sen. Innan vi hann planera vårt bröllop", avslutade han lite lätt. 

"Var hon inte den rätta?" frågade Isabella nyfiket med en mjuk stämma. Anders kände sig lättad över att ha Isabella intill sig, rädd för att om han varit ensam i mörkret skulle han ge upp hoppet helt. Men nu hade han henne intill sig och kände att hoppet levde så länge de höll fast vid varandra. Han tog ett stadigare grepp om hennes iskalla hand och funderade på hur han skulle berätta sin historia. 

Ha hade aldrig berättat för någon varför eller exakt hur det hade gått till när förhållandet med Maria helt spårade ur. Och nu fanns Isabella i mörkret med endast en fråga: Var hon inte den rätta? Han tog ett djupt andetag och lät orden flyta fram så gott han kunde för att berätta sin historia. 

Baksidestext;

Isabella hade en plan med sitt liv - gifta sig med sin ungdomskärlek Mark och leva lyckligt resten av sina dagar. Men vad händer när allt sätts på sin spets och det som verkar perfekt riskerar att falla samman?

När Isabella far hemifrån för att julhandla kan inget förbereda henne på vad som ska hända, att livet kommer förändras för alltid på bara en sekund. Allt detta på grund av en enda händelse som skakar om hela hennes liv. 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar