söndag 23 februari 2020

Smakbit en söndag v. 8

Det är så mysigt att ha Rickard och Christopher här. Vi lagar mat tillsammans och umgås. Idag har det varit fint väder och vi har varit ute det mesta av dagen. Vi har satt upp staket till hundarna. Det blev inte helt och hållet färdigt, men de kunde vara där ändå. De tyckte det var roligt att få springa lösa. De lekte tafatt med varandra och lekte med bollar. När det har blivit lite varmare har jag tänkt plantera honungsrosor vid rosen bågen. Sedan blev det grillat till kvällen. Vi fick äta inne för det blev för kallt sedan, men maten var god.
I dag kommer min smakbit från "Den där kvällen" av Sheila O`flanagan och utgiven av LB förlag. Veckans smakbit utgår denna vecka från Astrid Terese på Betraktninger-tanker om böcker.
BEY
Nu
FRÅN SIN POSITION bakom scenen i fest lokalen kunde Bey Fitzpatrik se på utan att synas. Hon doldes av tygbanderollerna som hade spänts upp tidigare på dagen, samtidigt som den noggrant genomtänkta ljussättningen av rummet gjorde att hon stod i djup skugga. Medan sorlet från besökarna tilltog riktade hon uppmärksamheten mot kvinnorna i färgstarka klänningar och glittrande juveler. Likt brokiga paradisfåglar pratade och skrattade de och tog villigt emot kanapéer och champagneglas från silverbrickor burna av rutinerade serveringspersonal. Bey mindes plötsligt att det var de hanarna som hade de färgstaka fjäderdräkterna hos paradisfåglar, inte honorna. Men ikväll var det kvinnorna som lyste och glittrade medan männen spelade andrafiolen i smoking och vit skjorta.
Från baksidan;
ETT ENDA SNABBT BESLUT OCH DITT LIV FÖRÄNDRAS FÖR ALLTID
LOLA FITZPATRIK ÄR SMART OCH AMBITIÖS; men också oerhört envis. När hon en väl tvingas ta ett livsavgörande beslut så gör hon det hastigt och utan eftertanke. Och utan att ha den information som skulle kunna förändra allt.
Bey är definitivt sin mammas dotter. Hon är impulsiv och hetsig och hamnar ofta i knepiga situationer som hon inte kan hantera. Som när hon en kväll Träffar mannen hon älskar och tvingas fatta ett eget beslut.
För både Lola och Bey är det ett enda ögonblick som förändrar allt. Men det som de tror är deras livs misstag kan kanske också visa sig vara deras största chans.
Ha en trevlig vecka!
Kram Nina
fler smakbitar här.

18 kommentarer:

  1. Den har jag faktiskt oläst i hyllan. Sparar den till sämre tider :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja det är bra att ha något att se fram emot då...

      Radera
  2. honungsros doftar ljuvligt, tack för trevlig smakbit,

    SvaraRadera
  3. Ukjent bok for meg. Takk for smakebiten.

    SvaraRadera
  4. Känner till författaren men har inte läst något. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  5. Ok det kommer kanske...var så god!

    SvaraRadera
  6. Jag har inte läst något av henne, jag har lite förutfattade meningar om genren feel-good. Inbillar mig att de är lite banala och verklighetsfrämmande. Förmodligen har jag helt fel, så jag ska ge genren en chans i år. Kanske med denna författare som verkar vara mäkta populär. Ha en ny fin vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är väl värt att prova en grek Good roman...du kanske blir fast du med. Tack detsamma!

      Radera
  7. Såna fester brukar jag inte bli bjuden på. Skulle vara roligt att få vara med nån gång. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte jag heller...Jo det hade säkert varit kul. Var så god!

      Radera
  8. Jag vill oftast läsa allt - men har lite svårt att hitta alla böcker här på ön!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  9. den boken kände jag inte alls till. tack för smakebiten!

    SvaraRadera