lördag 1 juni 2024

Summering av maj månads läsning

 

Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. Plus dessa fjorton böcker har jag även läst och recenserat 14 st böcker. Det är nämligen så att vi ska flytta från Värmland till Småland mot Kalmar hållet till. Det ska bli väldigt spännande tycker vi. Vi kommer bo där från och med 1 juli. Här kommer min lista över recenserade böcker som blev totalt 28 st böcker denna månaden. Mina favoriter denna månaden blev Bidrottningen samt Släppa taget? 

1. Guds verk

2. Flickan i den rosa skogen

3. Den blomstertid nu kommer 

4. Kvinna saknad

5. Väsenjägarna

6. Ufo deckarna - Tjuvar i Ispalatset 

7. Vi rymmer till draken 

8. Fear play

9. Samtal om natten

10. Brytnings tid

11. Släppa taget? 

12. Kråkslottet 

13. Bidrottningen

14. Barnjunfruns berättelse 

15. Glimma del 3 - spelet

16. Svarta vingar över muren

17. Flickan med det röda håret

18. Sylvia i syrentorpet och Rune renoverare 

19. Doktorns döttrar del 5 - Skammen 

20. När det blåser upp till storm

21. Chateau under stormande himmel 

22. Elva smaker av kärlek

23. Lundens hjärta

24. Mannen med den kluvna läppen

25. Odens stenar

26. Solgård del 4- Avslöjad

27. Kärlek på hjärnan

28. Ringfuru



Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

fredag 31 maj 2024

När det blåser upp till storm

"När det blåser upp till storm" av Yamil'e Andreasson utgiven av Everlasting publishing. Bokrecension. Småbarns mamman, Isabella ska handla det sista, inför julen samt julklappar till sina barn. Hon lämnar sin man och sina två flickor, en kväll för att kunna handla i lugn och ro. Hon är snart inne på köpcentrumet och börjar gå runt för att finna det hon tänkt sig, och hon har precis betalat för en av julklapparna, och är på väg till nästa affär, då det hörs en kraftig smäll. En kraftig vind slungar henne till marken. Snart hörs det ytterligare ett dån, och Isabella känner att hon faller. Hon hamnar under en massa bråte, och kan inte ta sig där ifrån. I mörkret intill henne ligger även Anders, som också han har fastnat. För att hålla sig lugna och vakna medan de väntar på räddningstjänsten börjar de berätta saker för varandra. När Isabella vaknar på sjukhuset, dyker nu hennes ungdomskärlek,  David, upp. Han är hennes läkare, och allt ställs på sin spets. 

Detta är den första delen i bokserien "När livet brinner." Detta är också författarens debutroman. Serien har fyra olika delar. Jag får möta två personer, som möts av en slump, då köpcentrumet de båda befinner sig på, drabbas av flera explosioner. Jag tycker att det verkar så skrämmande att ligga under en massa bråten i kylan och mörkret och inte kunna ta sig loss! Vilken mardröm! För att få något annat att tänka på börjar de prata. De delar med sig av sina allra innersta tankar, som de inte delat med någon annan. De går verkligen in på djupet i deras samtal mellan varandra. Isabella funderar på livet med sin man och funderar på hur det hade blivit om hon hade gjort ett annat val. Det som de upplever tillsammans, de där kalla timmarna då de är fast under bråten på köpcentrumet, gör att de blir väldigt goda vänner. Dock förändrar det dem också för alltid, både på gott och ont. Jag ser fram emot att läsa fortsättningen på serien. Boken får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

ÄRLIGHET

ANDERS FÖRSÖKTE INTALA sig själv att räddningen var på väg. Han visste hur det brukade gå till vid räddningsarbete eftersom en bekant tidigare hade jobbat som brandman. När mannen fått barn krävde frun att han slutade då hon varit rädd att missta maken och bli ensam med deras son, så trots att Stig älskade sitt jobb sa han upp sig, allt för att hålla friden hemma men också för att han förstod vikten av sin frus önskan och ord. 

"Jag har varit förlovad. Skulle gifta mig..." sa Anders och tvekade över om han ville säga som det var, men han valde att fortsätta sin mening, "men det tog slut för ett tag sen. Innan vi hann planera vårt bröllop", avslutade han lite lätt. 

"Var hon inte den rätta?" frågade Isabella nyfiket med en mjuk stämma. Anders kände sig lättad över att ha Isabella intill sig, rädd för att om han varit ensam i mörkret skulle han ge upp hoppet helt. Men nu hade han henne intill sig och kände att hoppet levde så länge de höll fast vid varandra. Han tog ett stadigare grepp om hennes iskalla hand och funderade på hur han skulle berätta sin historia. 

Ha hade aldrig berättat för någon varför eller exakt hur det hade gått till när förhållandet med Maria helt spårade ur. Och nu fanns Isabella i mörkret med endast en fråga: Var hon inte den rätta? Han tog ett djupt andetag och lät orden flyta fram så gott han kunde för att berätta sin historia. 

Baksidestext;

Isabella hade en plan med sitt liv - gifta sig med sin ungdomskärlek Mark och leva lyckligt resten av sina dagar. Men vad händer när allt sätts på sin spets och det som verkar perfekt riskerar att falla samman?

När Isabella far hemifrån för att julhandla kan inget förbereda henne på vad som ska hända, att livet kommer förändras för alltid på bara en sekund. Allt detta på grund av en enda händelse som skakar om hela hennes liv. 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Guds verk

"Guds verk" av Leffe Grimwalker utgiven av Nona förlag. Bokrecension. Vi för följa den nu tjänstlediga kriminalkommesarien, Samuel Duvel. Trots att han bara vill ha lugn och ro, ändras allt ganska snabbt. Adoptivdottern Ayla, vill att han ska hitta en ung kille, Ruben, som är för svunnen. Samuel tänker först neka uppdraget, men kan inte låta bli att ta det i alla fall. Pojken som de tror är på rymmen befinner sig i Limbo, de mörka tunnlar och kloaker som finns under Stockholm, och som är en egen värld, för människor utanför samhället. I den religiösa sekten där Samuel vuxit upp, har två munkar dödats, och Samuel blir anklagad, för de båda morden. Då Samuel har gått i sömnen och vaknat på utomhus, då morden har ägt rum, vet han inte om han är skyldig eller inte. För att rentvå sig själv, och hitta den försvunne pojken, tar han chauffören Dragan och Marie Leander, som arbetar på polisen till hjälp. Men tiden är knapp. Ska de lyckas rentvå Samuel, samt hitta Rubens vid liv, innan det är för sent? 

Detta är den andra delen i bokserien som heter Memoria Mori. Jag har tyvärr inte läst den första delen. Jag har inte läst så mycket av författaren heller förut, men efter att ha läst denna spännande bok, vill jag absolut läsa mer. Detta är en riktigt spännande och bra bladvändare, och det är full aktion från början till slut. Det gör det svårt att sluta läsa och jag sträckläste boken. Boken innehåller flera spännande karaktärer och spännande platser och miljöer. Även om Limbo inte är en riktig, plats får författaren mig att känna att jag är där. Han får platsen att verka levande och äkta. Limbo är en plats för de hemlösa tillika utstötta i samhället. En plats där man har sina egna regler och lagar. En värld där inte alla släpps in. Boken innehåller också riktigt grymma detaljer, och jag lider verkligen med den unga Samuel. Hans uppväxt med munkarna, har skapat stora själsliga sår hos huvudpersonen, vilket visar sig nu. Med polisen i hasorna är tiden knapp. När som helst kan de hinna i kapp och Samuel måste hela tiden vara steget före. Denna spänningsroman får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

13

HOTELL VILLA NOCKTURNE RESARO

"Jag har fixat ett jobb åt dig", säger Ayla och slänger fram några dokument till mig. 

"Jag är tjänstledig." 

"Cashen måste in och du får antingen börja städa rummen eller göra något annat. Dessutom har vi redan fått betalt". 

"Betalt för vadå?" 

"Du är snut, eller hur?" 

"Jag är..." 

"Så du får snuta till dig eller vad man säger. Han heter Ruben Sand, fjorton år och försvunnen. Han sågs vid blåa linjen på T- Centralen igår innan han gick ner på spåret. Hitta honom." 

"Ayla, jag...," börjar jag men ser sedan bilden på honom. Ledsna ögon som ser ut att vara portar till en gammal själ. Det första som slår mig är att han har gått ner till Limbo, vilket får det att knaka i mig. 

"Han har rymt. Rika föräldrar som betalar fett med para. Hitta honom så får vi en mäktig bonus." 

"Jag vet inte", säger jag men något väcks upp i bröstet. Något gammalt som jag nästan förträngt. När jag rymde från klostret såg jag också ut sådär. Innan Ivan räddade mig från att bli kriminell på heltid eller ännu värre. Kanske är det meningen ändå. Jag har så många skulder att betala. "Kom igen nu, Samael, vi behöver pengarna och du lovade att hjälpa till." 

"Stockholm är stort och ja..." 

"Snälla, snälla, snälla snä..." 

"Okej, jag gör det", säger jag. Det är som om det är någon annan i mig som svarar. En trettonåring som en gång bodde under gatan. I Limbo. 

"Va? På riktigt?", undrar hon med skeptisk blick. 

"Ja, jag gör ändå ingen nytta här." 

Hon ger mig en kram och Aylas kramar är inte som andras. Hon håller alltid kvar taget tills man blir osäker på om hon växt fast. 

"Du kan släppa mig nu." 

Baksidestext;

KRIMINALKOMMISSARIE SAMUEL DUVEL är tjänstledig från polisen och ser fram emot att få ta det lugnt ett tag, men som vanligt dras han in i kaos. 

Samuels adoptivdotter Ayla har gjort om hans slott till ett hotell. För att få ekonomin att gå ihop tvingar Ayla honom att leta efter en 14-årig försvunnen pojke vid namn Rubens. Sökandet leder honom ner i Limbo, en egen värld i mörkret och tunnlarna under Stockholm. En plats Samuel mycket väl känner till och som han lovade sig själv att aldrig återvända till. 

Under tiden mördas två munkar brutalt i den religiösa sekten Opus Deis kloster. Morden verkade ha med Samuel att göra och han blir misstänkt. Är det han som är skyldig eller är det någon som försöker sätta dit honom. 

Ju närmare han kommer sanningen, desto värre blir det. Ingenting är vad det ser ut att vara och Samuel måste hitta mördaren för att inte själv åka dit för mord. Mord han förmodligen inte begått. Samtidigt måste han hitta Ruben innan det är för sent. 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Solgård - del 4 Avslöjad

"Solgård del-4 Avslöjad" av Jeanette Semb utgiven av Boknöje förlag. Bokrecension. Lars är nu den som länsman, Willhelmsen, misstänker mördat tjänsteflickan Mette. Men när kusken kidnappar Helene, och låser in henne i ett skjul inne i skogen, blir nu kusken avslöjad, som den som egentligen mördade Mette. Lars är därför inte längre misstänkt, för mordet. Andreas räddar Helene från skjulet, och han vill gifta sig med Helene. Då Ellen har försökt allt, för att få Andreas intresserad, bestämmer sig Gunnhild utnyttja den hållhake hon har på Björg. Gunnhild hotar att berätta Björg hemlighet, såvida Björg inte tvingar Andreas att gifta sig med Ellen. Björg berättar för Andreas, att han är tvungen att gifta sig med Ellen. Det får Andreas och Helenes lycka att gå i kras, och medan Ellen planerar bröllop, beger sig Helene hem, till Röros igen. Andreas är olycklig utan Helene samtidigt som det är dags för Prinsessans jungfruresa. Inte ont anande kliver familjen ombord på skeppet, utan att ha en aning om att någon har saboterat det. 

Åter igen, får jag fortsätta att följa Helene, och familjen Andersen. Åh, vad jag är arg på den där hemska Ellen, och hennes mor. Hoppas verkligen inte de lyckas med sina planer. Samtidigt som jag funderar över vad det är för hållhake Gunhild har på Hjördis. Jag fattar inte att man kan tvinga någon, som älskar någon annan, att gifta sig med en. Men det Ellen känner för Andreas är så klart inte kärlek, hon är bara ute efter pengar, och ställning i samhället. Otäck är Ellen i alla fall, och det skulle inte bli en spännande bokserie utan all dramatik, eller hur? Helene tycks alltid hamna i skottlinjen, för all denna ondska. Den stackars familjen Andersen drar verkligen till sig diverse onda människor, som bara är ute för att ödelägga dem. De hemska människorna döljer sin agenda, och lyckas hela tiden lura familjen. Jag hoppas verkligen att Andreas och Helene hittar ett sätt så de kan gifta sig. Jag ser fram emot att få läsa fortsättning på denna spännande bokserie. Slutade återigen med en spännande cliffhanger. Boken får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

2

Även om våren närmade sig, var det vinter i luften, och det hade snöat ganska mycket kvällen innan. Snön hade lagt sig som ett vitt täcke över Solgård. Den rosa bänken var täckt med snö, och grenarna på furuträden hängde tunga och vita. Gårdsplanen var också vit av snö, förutom några stora fotavtryck som gick från trappan på herrskapshuset, förbi vaktmästarbostaden och vidare mot stallet. 

Maren blev stående och såg på fotspåren i snönoch den märkliga formen på dem. Det såg ut som om någon hade släpat en vedsäck tvärs över gårdsplanen. 

Hon tittade upp när hon hörde en låg vissling, och glömde snabbt de märkliga spåren i snön. Hon blev varm av glädje när hon såg Haakon komma gående över gårdsplanen. Hans mörka hår hade ett tunt lager av snöflingor, och på fötterna hade han svarta stövlar som nästan försvann i snön. 

-Hej, Haakon Sigurdsson, sa Maren. - Så trevligt att du kommer idag. Har du tappat mössan på vägen? 

Haakon log glatt och bugade teatraliskt. 

-God dag, Maren Lund Andresen. Han drog handen genom den svarta luggen. 

-Jag har inte tappat min mössa. Jag hade bara så bråttom att komma hit, att jag glömde den. Men säg ingenting till mor. Hon blir bara hysterisk om hon ser mig utan. 

Baksidestext;

AVSLÖJAD

Trondheim år 1893

Helene sprang genom mörkret som om hon hade djävulen själv i hälarna. Hon hörde honom bakom sig, och kände hur skräcken spred sig i kroppen. Skogen var tät runt dem, och även om hon höll på att snubbla flera gånger, var hon smidigare än honom och fick ett litet försprång.

Hon sprang tills hon hade blodsmak i munnen, och kände att krafterna höll på att ta slut. Han hade dödat Mette. Men varför? Hade Mette avslöjat honom, så som hon själv hade gjort? Medan Helene sprang, ropade på hjälp, även om hon visste att ingen kunde höra hennes desperata rop. 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Kråkslottet

"Kråkslottet" av Karina Johansson utgiven av Bokfabriken. Bokrecension. Emeli Vindels pappa, Åke, äger den mest iögonfallande byggnaden i Sunne. Det liknar mest ett gammalt Kråkslott. Åke hyr ut två lägenheter i byggnaden, nämligen till den gamla damen Hjördis, och den unge Urban. Samtidigt funderar Åke på om han ska sälja byggnaden, då den kräver en omfattande renovering. Dottern Emeli vill göra allt för att behålla det gamla huset. En dag mördas Urban, och Åke blir den som finner honom. Skvallertanten Hjördis, som hyr en av lägenheterna, och även har en kiosk i huset, anklagar Åke för mordet. Men han frias snart från misstankarna. Dock fortsätter Hjördis med sitt elaka skvaller, vilket irriterar Emeli. Emeli funderar på hur hon ska få bort tanten från lägenheten, och kommer på en plan. Samtidigt har hon känslor för Hjördis son, Frank, som hon var förälskad i som tonåring, och som numera arbetar som polis. Emeli får dåligt samvete då hon vill få bort Hjördis, men Hjördis är ju så elak. Samtidigt sker det nya mord, så Emeli gör sina egna efterforskningar. 

Jag har läst den andra delen i den fristående deckarserien, om familjen Vinder i Sunne. Jag förflyttas till det till synes idylliska lilla samhället Sunne i Värmland, där alla känner alla. I den här pusseldeckare finns det karaktärer, som man både gillar tillika irriterar sig på, som t ex den skvallrande tanten Hjördis. Samtidigt undrar man varför, och vem som är mördare i det lilla idylliska samhället. Jag får följa Emeli, som vill lösa fallet, så fort som möjligt, för att stoppa ryktet, om att det är hennes pappa som är mördaren. Det är många pusselbitar som ska lösas, samtidigt som huvudpersonen Emeli, blir allt mer förälskad i sin ungdomsförälskelse Frank. Jag gillar att det både är en mordgåta, och en kärleks historia inbakad i berättelsen. Jag gillar också att det är huvudpersonen som hittar ledtrådarna, och inte polisen. Förutom en spännande mordhistoria får vi fina miljöbeskrivningar, som gör det lilla extra till historien. Jag hoppas få läsa mer om familjen Vinder i Sunne. Boken ger jag ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Kapitel 5

EMELI TOG RYGGSÄCKEN och gick ut från Kråkslottet. Det hade varit så känsloladdat där inne att det hade blivit svårt att andas. Nu stod hon på verandan och drog djupa andetag. Hon kände sig fortfarande osäker på om pappas reaktion när han såg henne var äkta. Eller om han bara låtsades. Han hade trots allt gjort det man kunde förvänta sig av en fadersgestalt. 

Det var Emeli som var dottern som inte uppfyllde sin roll. Trycket över bröstet kom tillbaka. Åh fy, vad jobbigt allt var. 

Frank och Hjördis satt utanför kiosken när hon kom ut på gården. Han fick syn på henne och vinkade, och Emeli vinkade tillbaka. Det tunga över bröstet lättadenär hon såg på honom. Tänk att de fina, ljusblå ögonenfortfarande påverkade henne efter alla dessa år. Hon, som en gång i tiden varit så arg på honom och som gråtit sig till söms många nätter. 

Det sög till i magen. 

Hon korsade Ekebyvägen och gick längst Kvarngatan, i riktning mot Teatertorget. Uteserveringen var full av lunchgäster och på parkbänkar satt människor och njöt av det vackra sommarvädret. Vid ett skyltfönster stannade hon till. "Café 80" stod skrivet med neonrosa bokstäver på glasrutan. 

Hon kikade in och såg de röda lockarna dansa runt ansiktet på en kvinna som for fram mellan borden där inne. Hon skojade med gästerna och fick som vanligt alla att skratta. Det var Pia, ännu en av Emeli tremänning. Pia var trettiosex och hade gått på högstadiet samtidigt som Emeli. De hade förstås känt till släktskapet, men aldrig pratat med varandra. Emeli tyckte att det var tråkigt och för några år sedan gjorde hon något åt saken. Vid ett av sina sällsynta besök hemma i Sunne hade hon stegat in på caféet och presenterat sig. Vänskapen var ögonblicklig och även om de inte setts så många gånger, hade de pratat med varandra på telefon desto oftare. 

För Emeli var lyckan total eftersom hon dessförinnan aldrig pratat med någon annan släkting på mammas sida utöver närmaste familjen. 

Baksidestext;

I SUNNES MEST iögonfallande byggnad, ett riktigt gammalt kråkslott, bor Emeli Vindels pappa Åke. En dag hittar Åke sin hyresgäst Urban död, och Åkes lugna pensionärstillvaro ruckas även om han själv frias från misstankarna.

Bygden skvallrar ändå, särskilt Hjördis Johansson. Hon driver en kiosk i Kråkslottet i h pratar illa om sin hyresvärd. I samma veva flyttar Emeli hem från Stockholm och försöker göra allt för att rentvå sin pappa från ryktesspridningen, men hennes ansträngningar går om intet när fler människor mördas.

Emeli springer på din gamla ungdomsförälskelse, Frank, som numera är polis, och hjälper honom i utredningen kring morden. Samtidigt vaknar gamla känslor till liv... 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Mannen med den kluvna läppen

"Mannen med den kluvna läppen" av Arthur Conan Doyle är en lättläst klassiker, utgiven av Argasso förlag. Bokrecension. När Doktor Watson ger sig ut en kväll, för att hjälpa en vän, möter han Sherlock Holmes. En kvinna, mrs St. Clair försöker hitta sin man, som har försvunnit. Trots sina ansträngningar lyckas hon inte finna honom. Dock har hon fått ett brev från honom, där det bland annat står att allt ska ordna sig. Nu har de båda detektiven tagit sig an fallet. Ett fall som leder dem rakt in i Londons undre värld. Ska de båda detektiven lyckas finna mannen? Och varför har han gått under jorden? 

Ja, alla känner vi väl till den eminenta dockor Watson, samt detektiven Sherlock Holmes? Detektiven figurerar inte bara i Arthurs noveller, utan även i våra moderna filmer och tv-serier. Författaren föddes 1859, I Edingburg, Skottland. Modern var intresserad av böcker, och gillade att läsa. Hon förde vidare intresset till sonen, med sina fantasifulla historier. Denna novell publicerades första gången i december 1896. I "Mannen med den kluvna läppen" har egentligen inget brott begåtts, och Sherlock Holmes löser gåtan, efter att ha funderat på de olika detaljerna under nattens mörka timmar. Det jag gillar, med denna bokserie är: Att efter slutet på den spännande novellen, så får jag även läsa lite fakta om författaren och hans liv och skrivande. Boken får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Från sidan 10

Tack och lov mötte jag inga större svårigheter under första delen av mina äventyr. Upper Swadam Lane är en ruffig gränd bakom de lastkajer som kantar den norra sidan av floden, öster om London Bridge. Där, inklämd mellan en ginbutik och en handelsbod som sålde kläder och sänglinne till sjömän, fann jag en brant trappa. Likt mynningenpå en mörk, gapande grotta ledde rakt ner till den håla jag sökte. 

Jag bad kusken vänta och tog mig nerför de slitna trappstegen, som i mitten hade slipats ner av det ändlösa trampet från de berusade fötter. I skenet av en fladdrande oljelampa ovanför dörren hittade jag dörrhaspen och klev in i ett smalt, avlångt rum. Det var lågt i tak och luften var tjock av opiumrök. Längs vardera långväggen stod en rad träbritsar, som i skansen på ett emigrantskepp. 

Genom dimmorna kunde man nätt och jämt ana konturerna av kroppar som låg i underliga ställningar: vridna axlar, böjda knän, bakåtkastat huvud med hakan upp mot taket. Här och där vändes en matt, glanslös blick mot mig, nykomlingen. I de mörka skuggorna syntes små röda ljuspunkter, som skiftade i styrka när det glödande giftet ömsom blossade upp eller tynande bort i metallpipornas skålar. 

Baksidestext;

När doktor Watson ger sig ut en sen kväll för att hjälpa en bekant stöter han av en slump ihop med Sherlock Holmes, som arbetar på ett nytt fall. 

En kvinna, mrs St. Clair, har trots stora ansträngningar inte lyckats hitta sin försvunne make, och snart har Watson dragit in i Holmes utredning som leder dem rakt ner i Londons undre värld. 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Samtal om natten

"Samtal om natten" av Claire Daverley utgiven av Bazar förlag. Bokrecension. Vi lär känna Rosie och Will när de är tonåringar. Will är stans värsting och Rosie är plugghästen. De träffas vid en lägereld tillsammans med andra ungdomar. De pratar länge med varandra den kvällen. De börjar träffas då Will hjälper Rosies bror med matten. De fattar snabbt tycke för varandra, men Rosie vill inte inleda något förhållande, då hon vill kunna studera för att få bra betyg. För hon vill nämligen fortsätta studera vidare. Så sker en tragedi som gör att Rosie känner sorg och skuld, vilket gör de båda ungdommarna skiljs åt. Senare träffar Rosie en kille och de gifter sig. Dock saknar Rosie och Will varandra, och ibland ringer de varandra, för samtal om natten, då de kan prata om allt. När Rosie och hennes man separerar, åker Rosie till Will och flyttar in hos honom. De lever tillsammans en tid, men så får Rosie ett besked. Hennes man har fått cancer och behöver henne. Ska Rosie och Will någonsin få varandra på riktigt? 

Detta är författarens debutroman. Och vilken debut sedan! Detta är en debutroman som helt enkelt är en riktigt magisk läsupplevelse. Många tankar och känslor väcks, av denna finstämda relationsroman. Detta är en fin, men lite sorglig kärlekshistoria, som rullar ut sig. De två huvudkaraktärerna kan man inte annat än älska. Inget är som den allra första kärleken. Det är två helt omaka tonåringar som hittar varandra, en värsting och en plugghäst, men de kan dela sina tankar med varandra, på ett fint sätt. Det sorgliga är att dessa två unga människor, inte kan vara tillsammans, på grund av olika omständigheter. Dock ser det ut som ödet för dem samman gång på gång. De är varandras livs största kärlekar, och det känns svårt för mig som läsare, när något händer, och de måste släppa varandra, gång på gång. Vi får följa dessa två individer genom med och motgång genom åren. Och man hoppas hela tiden att det ska bli dom två, någon gång. Jag älskar författares språkbruk, och de fina kulisserna hon målar upp. Detta är en läsvärd debutroman för dig som gillar relationer blandad med svärta och smärta och lyckliga slut. Boken får ❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

3

WILL SVÄNGER IN på uppfarten men blir sittande i bilen, med blicken någon stans bortom instrumentbrädan och tänker. Framför allt på Rosies vrister och hur hon förde skeden när hon åt. 

Han skakar på huvudet, skrattar åt hur vansinnigt alltihop är. Tjejen med perfekta betyg och alvöron, som han inte hade lagt märke till innan kvällen vid lägerelden. Han gnider sig i ögonen och betraktar snön som trummande faller från träden. Han kommer fram till att han behöver sova och ska precis kliva ur bilen när telefonen ringer. Det är Darcy, vilket förvånar honom. De har inte hört på flera veckor. 

William White, säger hon, som om det är han som har ringt henne. 

Darcy, säger hat. Tja. 

Vad har du för dig? frågar hon. 

Inte mycket. 

Anade det. Det är ju söndag. 

Ja. 

Så att... 

Så att. 

Lust att komma hit? Mamma är inte hemma. 

Han överväger detta i tvåhela sekunder och svarar sedan att det faktiskt inte går. 

Varför inte det? frågar hon. Hennes ilska är stel och omedelbar och han suckar, struntar i att hon hör det. 

Det går bara inte, Darcy. Jag är svintrött. 

Varför det? frågar hon igen. Vem har du träffat? 

Jag var hemma hos en kompis hela kvällen, säger han. Och pluggat matte. 

Hon ger ifrån sig ett skeptiskt läte, en hånfullhet som hörs långt ner i strupen, och han undrar för ett ögonblick varför alla alltid tror det värsta om honom när han själv alltid håller sig till sanningen. 

Baksidestext;

EN STARK OCH ÖMSINT ROMAN om två människor som ohjälpligt dras till varandra. En berättelse om vänskap och lojalitet, om missade möjligheter och de olika kärlekar vi upplever under en livstid. Och den där särskilda kärleken som alltid finns kvar. 

För Rosie och Will finns det ett före och ett efter. De träffas som tonåringar och trots att de är så olika uppstår en förtrolighet mellan dem. En förtrolighet som på många sätt innebär att de är varandras stora kärlek. Men så inträffar en stor tragedi och med den följer sorg och skuld. Rosie och Will står inte längre ut med att träffas. Men tragedin binder dem också samman, för alltid. 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...