lördag 5 september 2020

Torpflickorna

"Torpflickorna" är skriven av Erika Larsson Nordlund och utgiven av "Visto förlag". Detta är författarens andra bok. Den första Kvarnpojken, har jag också läst och recenserat. Boken är lättläst och väldigt spännande. Detta är en ungdoms bok, men liksom Kvarnpojken, kan den läsas av hela familjen. Författaren väver in viktiga ämnen, tillsammans med det lite övernaturliga samt då och nutida händelser på ett fint sätt. När livet känns svårt, är det viktigt med vänner som förstår och vuxna som bryr sig. Bokens huvudperson får hela livet att ta en ny vändning och inget är som hon är van vid. Det är en styrka att ändå gå vidare och upptäcka att man ändå har det ganska bra! Det är bra att författaren berör viktiga ämnen, som läsaren kan känna igen sig i. Den här boken berör t ex fattigdom och spel missbruk. Boken får 👻👻👻👻👻/5

Karins föräldrar ska skiljas och har en längre tid haft ekonomiska bekymmer då föräldrarnas inrednings butik inte gått så bra. Allt av värde måste säljas och Klara måste flytta till ett litet torp med sin mamma.  Dessutom får hon reda på något om sin pappa, som hon inte räknat med. Torpet ligger ensligt och en dag när Klara är själv hemma kör en okänd kvinna in på gården. Vem är kvinnan och vad vill hon? I panik försöker hon få tag på sin mamma och när inte det lyckas ringer hon alla hon känner. Något som också är otäckt i det lilla Torpet, är den hemska lukten som tycks bli värre och värre, trots doftljus och ny målarfärg. När Klara har Halloween party i torpet tillsammans med sina vänner, blir hon riktigt rädd. Ja vad som händer får ni läsa själva.

Från baksidan; "Klaras perfekta liv förändras och inget blir som förr. Livet blir helt annorlunda mot vad Klara är van vid och dessutom finns inte pengar till allt. 

Trots allt inser Klara att hon har det mycket bättre än många andra och att hennes liv är enklare än hennes mormors barndom var. Men att få bo i ett ruckel där det luktar hemskt är inte kul. Hur ska hon våga bjuda hem kompisar till detta hus? Något verkar dessutom inte stämma med huset, och vem är den okända kvinnan i bilen?"



Ha en trevlig dag

Kramar Nina ♥️

Läs om "Kvarnpojken" Här!


Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...