fredag 31 december 2021

I vikens mörker

Jag har läst "I vikens mörker", som är en debutroman av Cecilia Andersson och utgiven av Visto förlag.  Denna spännande roman, var en riktig bladvändare. Jag hade svårt att slita mig från att läsa, vilket gjorde att boken tog slut alldeles för fort. Anna känns som en trevlig person som faller för fel person. Miljön är målande och man känner nästan hur mörkret väller in runt stugan. Samtidigt låter det som en vacker plats att bo på. Annas tankar och känslor känns realistiska och genuina. Det var även kul att få inblick i Annas arbete som ekonom. Jag ser fram emot att läsa fler böcker av författaren framöver. Jag ger boken 💓💓💓💓💓/5.

Mitt favoritställe ur boken; Middagen hos Gunnar blev ännu trevligare än hon hade tänkt sig. Innan hon gick ner till honom hade hon bytt kavaj och skjorta mot en stickad tröja. En raggar dusch och torrschampo i det rufsiga håret fick uppfylla uppfräschningsbehovet efter arbetsdagen. Minnet av hans kalla golv fick henne att slänga med ett par raggsockor, och nu satt hon i hans kök med benen upplagda  på en av köksstolarna. Varm, mätt och avslappnad.

Steken hade varit perfekt, tunna rosa skivor som ljummades med varm gräddsås. Kokt potatis som Gunnar hade pressat, och så hans egen inlagda gurka. Nu stod kocken och diskade deras tallrikar för hand, medan kaffet rann ner i Moccamastern. Den blanka bryggaren kändes malplacerad i det gammalmodiga köket, med dess låga bänkar och skjutskåp målade i en slags beige nyans. Hon hade erbjudit sig att hjälpa till flera gånger, men han hade enträget stått emot hennes önskan. Istället hade han fyllt på hennes vinglas och bett henne sitta still där hon satt.

Från baksidan; Som nybliven änka med utflugna barn bryter 53-åriga Anna upp från den småländska bygden och tar sitt pick och pack till sommarhuset i Västervik. Hon hoppas att Gamelbyvikens lugna trygghet ska ge henne en nystart d nya rutiner och nytt uppdrag som ekonom börjar Anna se på sin omgivning med nya ögon. När den 18 år yngre Conny visar sitt intresse blir hon smickrad, men hon tvekar. och inte bara på grund av hans ålder-det är något annat med honom som skaver en aning. Samtidigt väller höstmörkret in över viken. Är det något som döljer sig där ute? Annas första tid som åretruntboende i Smålands skärgårdstad blir minst sagt omtumlande...

 

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kramizar Nina

Julmiraklet

 

Jag har läst Julmiraklet av Caroline Twamley, utgiven av Seraf förlag. En mysig bok som jag hade svårt att lägga ifrån mig. Julmirakel är en väldigt lättläst bok. Miljöbeskrivningen och historien som byggdes upp är fin och realistisk. Karaktärerna är gulliga, speciellt den fina hunden Ford. Man får följa karaktärerna vilket gör att man lär känna dem. Jag gillade hur författaren på ett fint sätt, knöt ihop säcken i slutet, när den nya kärlekshistorien mötte den gamla. Jag skulle gärna läsa en fortsättning på historien och se hur det går för Sara och Daniel. Boken gav den extra lilla jul feelingen. Boken får 💝💝💝💝💝/5

Ett favoritställe ur boken; Daniel såg sig om i köket medan han väntade på Sara. Middagen puttrade på spisen och spred en ljuvlig doft omkring sig och en flaska rödvin stod väntande på köksbordet tillsammans med två glas. Den sprakande elden spred sitt milda ljus och Ford låg på golvet och följde Daniels rörelser med blicken. "Det här blir väl bra?" Daniel kastade en blick på hunden som inte lyfte huvudet från golvet men slog ett par slag med svansen som svar. "Nu väntar vi bara på matte", fortsatte han och såg på sitt armbandsur. Hon borde komma snart.  Men han förstod att det kanske inte var så enkelt att lämna Sven ensam hemma efter det som hänt. Han visste att Sara hade frågat om han ville ha sällskap under middagen eller om han rent av ville tillbringa kvällen och natten i Saras hus, men han hade vänligt men bestämt avböjt båda förslagen. Han trodde sig inte ha ork till något utav det, och det kunde väl ligga något i det, tänkte Daniel medan han satt framför datorn för att stänga ner den för dagen.

Från baksidan; Sommaren 1961 har Petter och Inger en svallande tonårs romans. De lovar varandra evig kärlek, trots att de kommer från helt skilda världar. Sextio år senare flyr Daniel storstaden med brustet hjärta. I det slitna gamla torpet, som i annonsen beskrevs som en "vitmålad dröm", finner han inte bara mystiska gamla brev som ger honom bränsle till sin historiska roman. Han finner också Sara som bor i huset intill. Sara bor ensam med sin labrador. Efter att hennes mamma gott bort och relationen till systern blivit allt mer främmande har hon bara sin pappa kvar. Den stundande julen känns allt annat än lustfylld, tills hennes nyvunne granne kommer med ett förslag.
Gott nytt år!
Kramis Nina


torsdag 23 december 2021

God jul!

 

Jag kikar in och vill passa på att önska mina läsare en riktigt god jul!
Många julkramar till er alla 
och
❤-hälsningar
 Nina

torsdag 16 december 2021

Bäckahästens ridklubb-del 2

Bäckahästens ridklubb del 2 är skriven av Monica Larsson utgiven av Luna förlag. Jag har förut recenserat del 1. Boken handlar i det stora hela om kärleken till hästar och att lära sig att hantera sin inneboende häxa och ta fram det man behöver förstärka hos sig själv, te x att stärka sitt självförtroende. Joakim känner att han är född till  att vara tjej. Hon älskar hästar och kläder som är tjejiga. Hon vill kallas för Kim och göra en könskorrigering. För Kims del handlar det om att få mod att stå upp för vem hon innerst inne vill vara. Med  hjälp av sina nya vänner och övningarna hos Miriam, vågar hon stå upp för att hon vill vara tjej och inte en kille. Det är viktigt att känna att man har stöd från sin omgivning. Jag tycker att det är bra att boken tar upp ett aktuellt ämne. Kanske fler skulle våga vara den man vill. Det vackra bokomslaget innehåller en bok full av magi! Boken får 💖💖💖💖💖/5

Mitt favoritställe ur boken; Julia fyllde fjorton år några dagar senare. Det var ridlektion samma dag och det tyckte hon förstås var det allra bästa sättet att fira sin födelsedag på. Miriam gratulerade henne och föreslog att de skulle rida ut. Det var skönt i luften och en behaglig temperatur att rida ut i. De hade ridit ute oavsett, men alla tyckte att det skulle bli härligt med en runda i skogen. Fåglarna kvittrade och de såg både en hare och ett par rådjur. Julia hade fått ett par nya ridbyxor i födelsedagspresent, och de passade perfekt. Det var en trevlig kväll. Marie hämtade dem när de var klara och de körde hem och åt veganska tacos som hon hade förberett, och glass till efterrätt som Julia hade önskat. "Släkten ska hit och fira dig på söndag." "Då vill jag att det ska vara vegansk tårta till alla! Intressant att se om farfar märker någon skillnad! "Ja det är klart, det är ju du som fyller år. Vi behöver ju inte säga innan vad det är för tårta, så får vi se hur de reagerar." 

Från baksidan; Julia och Alice rider på Bäckahästens ridklubb som ligger långt ute i skogen och drivs av den moderna häxan Miriam. Hon lär dem inte bara att rida utan också att stärka sitt mod och att använda magiska krafter. På sistone har Maja där blivit förändrad. Hon är mer intresserad av en kille i klassen, än av Miriams träning och hon har börjat umgås med det populära gänget som tidigare mobbade dem. Samtidigt blir Julia och Alice vänner med Kim som går i deras klass och som inte mår så bra. Hon är utsatt för mobbing och hot för att hon är transsexuell och har dessutom inget stall att gå de måste hjälpa henne och vänder sig till Miriam. Ska Miriam kunna hjälpa Kim? Och vad håller Maja på med egentligen? Det verkar som att hon försöker använda det hon lärt sig av Miriam på fel sätt. 

Ha en fortsatt underbar dag!
Kram från Nina
Läs recensionen av första delen här!

tisdag 14 december 2021

Löften, kyssar och varm choklad

Löften, kyssar och varm choklad av Sofia Fritzon utgiven av Lavender LIT förlag.  Detta är den andra och fristående delen om systrarna Ljung. Sofia skriver sina böcker med en så otrolig värme. Hon beskriver även miljön så målande att man gärna skulle vilja vara där. Speciellt när de bakar pepparkakor, med Simons stora  familj. Boken är underbar och ljuvligt romantisk.Vill man ha lite jul feeling, ska man absolut sjunka ner i bästa soffhörnan med en god kopp varm choklad och med denna bok ha en riktigt mysig läsupplevelse. Nu längtar jag efter att få läsa de två andra böckerna i serien. Boken får 💓💓💓💓💓/5

Från baksidan; Hillevi ställer alltid upp, till och med när det gäller att delta på en expojkväns inflyttningsfest. Fast besluten om att inte låta Tim få veta att han krossade hennes hjärta en gång i tiden, bokar hon en veckas semester i fjällen där festen äger rum. Simon återvänder hem för att fira jul och hjälpa till med familjeföretaget Fröjdåsens stugby. Efter ett stort svek för några år sedan bröt Simon med sin barndoms vän Tim och har inte träffat honom sedan dess. När Hillevi behöver en dejt till festen ställer Simon upp, men det som började som en enkel överenskommelse övergår snart i pirriga känslor  och het attraktion. Plötsligt står både Simon och Hillevi inför ett val; Ska de klamra sig fast i det förflutna eller våga möta en framtid tillsammans?

Ur mitt favoritställe i boken; Hon tittade upp. Simons ögon var mörka i det dunkla ljuset och han betraktade henne oavvänt. Nackhåren reste sig och en kittling spred sig längst ryggraden. Hans blick var så intensiv och eftersom bordet var så litet satt de tätt tillsammans. Deras knän nuddade varandra under borsytan. Hennes andning hakade upp sig för att sedan öka takten. Hon svalde hårt, försökte skaka av sig känslan av närhet och intimitet som uppstått. De borde hålla sig på sin kant. De hade en överenskommelse, men mer än så behövde det inte vara, skulle det inte vara. När hade allting förändrats? När hon hade följt med hem till hans familj och bakat pepparkakor? Eller efter middagen hos Tim och Linnea? Eller efter idag?


Ha en fortsatt trevlig dag 
Kram Nina


Moorlandstallet- Den nya hästen

"Moorlandstallet- Den nya hästen" av Catherine Hapka utgiven av Bonnier Carlsen förlag . Boken är baserad på  Star-stable spelet ...