söndag 3 mars 2024

Chateau vid vägens slut

"Chateau vid vägens slut" av Jessica Eriksson och Stefan Holm utgiven av Harper Love förlag. När Ellinors mamma dör flyttar Ellinor från Paris till Sverige, för att söka efter sin pappa, som hon aldrig träffat. Väl i Sverige får hon veta att hon ärvt ett hus på den värmländska landsbygden. Hon har först tänkt att sälja stället, men när hon väl får se den Värmländska herrgården, blir hon förälskad. Istället beslutar hon sig för att renovera den vackra gamla byggnaden, och starta ett konstnärskollektiv. Hon blir förälskad i mäklaren Andres, och umgås en del med honom, men hon dras också till den blyga men charmiga hantverkaren Felix. Ju mer hon letar i sin släkts historia, ju mer ser hon likheter mellan hennes liv och en förfäders liv. Lovisa var också förälskad i två män, två vänner, som båda var förälskade i henne. De dog båda efter en duell. Det gjorde att den unga kvinnan dog av sorg. Nu ser det ut som om Ellinor ska upprepa historien. Ellinor förstår att hon måste välja någon av männen hon är attraherad av, men vem ska hon välja? Den karismatiska och värdsvana mäklaren Andres? Eller den blyga men charmig hantverkaren Felix? 

Detta är första delen i en ny bokserie. Wow, vilken mysig läsupplevelse! I den här vackert förpackade boken, får vi en välskriven och lättläst bok, som innehåller både spänning, kärlek, ett vackert men eftersatt hus, samt en tragisk kärlekshistoria. Jag gillar de fina miljöbeskrivningarna och önskade jag kunde vara med på plats, och vara med och renovera det fina huset. Miljöbeskrivningarna får mig också att längta till sommaren och alla ljuvliga dofter, åka till Värmskog och käka räkmacka och spela tutbingo i Deje. Jag gillar verkligen karaktären Ellinor, samt de övriga karaktärerna, som är bra gestaltade. Åh, vad spännande det verkar att ha möjlighet att renovera ett så gammalt hus. Det är en dröm jag också har. Tänk att få gå igenom gamla, kvarglömda saker och hitta en spännande kärlekshistoria ovanpå det. Jag ser fram emot att få veta mer om Ellinor och hennes herrgårds historia, och lära känna bokens alla karaktärer lite bättre. Om jag får klaga på något med boken, så är det bara en sak, nämligen att den tog slut alldeles för fort! Jag längtar redan till nästa del! Denna ljuvliga feelgood pralin får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Kapitel 12

Ellinor

Ellinor kunde inte se sig mätt på alla blommor som lyste upp omgivningarna kring hennes Chateau. Det var stora lila lupiner som kantade vägen, smör blommor som sken som små solar, hundkex och prästkragar och ännu fler växter som hon inte ens visste namnet på. Syrenbuskarna vid sidan av huset doftade så ljuvligt att hon nästan inte kunde förstå att hon levt så länge utan att njuta av dem. Överallt omkring henne doftade det sommar, hon kunde inte beskriva det på något annat sätt än så. Det var en doft hon aldrig hade upplevt i Paris. Hon visste redan att hon ville stanna här och känna den varje sommar i resten av sitt liv. När huset var färdigrenoverat skulle det bli hennes hem och hon skulle kunna ta emot vänner från när och fjärran som också skulle få uppleva de här fantastiska platsen och det magiska ljuset. 

En annan sak som också fascinerade henne var att oavsett hur tidigt på morgonen hon kom till huset var Felix redan där och jobbade. Ibland alldeles ensam, ibland tillsammans med några av de andra byggjobbare som han hyrt in. Idag var inget undantag. Han klättrade smidigt runt på byggställningarna med en stor plywoodskiva i händerna. Han skulle täcka för ännu ett fönster för att skydda husets innanmätet mot väder och vind. Ellinor hade försiktigt frågat om han inte kunde sätta upp glas eller genomskinlig plast istället, för hon ville inte stänga ute allt ljus. Han hade pedagogiskt förklarat att det inte var någon speciellt bra id'e, men men på en av husets gavlar hade han ändå gjort henne till viljes. Det var uppenbart att han verkligen ansträngde sig för att vara lyhörd för hennes önskemål. Det var en av de egenskaper som hon uppskattade hos honom. När han såg henne där hon stod på gången som ledde fram till ytterdörren sken han upp i ett brett leende och vinkade, vilket gjorde att han var nära att tappa den stora plywoodskivan. När han lyckades att greppa tag om den i sista stund pustade han överdrivet ut. 

Baksidestext;

Romantiska äventyr i Värmland 

Ellinor Carpentier har bott i Paris i hela sitt liv. När hennes svenska mamma går bort bestämmer hon sig för att börja om i Sverige,och där får hon veta att hon ärvt ett hus i Värmland.

Hon kan absolut inte se sig själv i ett hus på landet, så hon anlitar den karismatiske mäklaren Andres Williamsson, som ivrigt tar sig an uppdraget att sälja.

Men så snart Ellinor får se den förfallna egendomen blir hon förälskad. Huset är, i hennes ögon, ett Chateau! Hon tänker om och vill istället renovera och bilda ett konstnärskollektiv. Till din hjälp tar hon den lite blyga men hängiven snickaren Felix Gustavsson.

Samtidigt som huset återfår sin forna glans spirar kärleken mellan Andres och Ellinor, men oväntad konkurrens om Ellinor hjärta komplicerar allt.


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi rymmer till draken

"Vi rymmer till draken" av Susanna Martelin illustrerad av Amanda Chanfreau utgiven av Bonnier Carlsen förlag . För barn 6-9 år...