söndag 24 februari 2019

Hemma där hjärtat väntar

Jag har läst en helt underbar bok av Sofia Ymen. Det är den första boken av författaren. Detta var en bok som jag fastnade för direkt. Så jätte bra skriven. Jag är jätte glad att jag har börjat läsa igen. Jag brukar mest köpa kokböcker och böcker om handarbete. Bara någon enstaka bok att läsa. Jag har glömt hur mysigt det är att hitta en riktigt bra bok som denna. 
Hemma där hjärtat väntar, handlar om Klara som jobbar som veterinär. Hon har varit på sjukhus och tagit hand om sin morbror som dött nyligen. När hon kommer tillbaka har man anställt någon annan på den posten som hon hoppats att få. Advokaten hör av sej till Klara och förklarar att hon är den enda arvtagaren efter sin morbror. Men det finns också ett villkor. Hon får veta att hennes morbror vill att hon ska överta hans veterinärs praktik i sex månader. Hon bestämmer sej för att ta chansen. Veterinärs praktiken ligger i byn där hon växt upp som barn och tonåring, i Österby. Klara har även fått ett brev av sin morbror, som är lite gåtfullt. Klara fick följa med morbror Stellan på veterinärs besök som barn och det var också då hon bestämde sig för att bli veterinär. 
Ställan har lämnat små ledtrådar åt henne. I Österby finns även Klaras ungdoms kärlek Axel som driver en lantgård. När Axels ko som precis har kalvat är de tvungna att åka och hämta Klara. 
Axel bestämmer sig för att hjälpa Klara att få igång praktiken igen. Villkoret är att få bjuda Klara på en dejt. Det visar sej vara en fest, där de firar Axels föräldrars bröllopsdag. Det är många från byn där, så Klara känner att det är jätte jobbigt.
Klara inleder ett för hållande med Axel och hon får patienter till praktiken och känner hon vill stanna i Österby, men då ringer advokaten och talar om att det hört av sej en kvinna som säger att hon är Stellans dotter och att Klara har lurat Stellan till att ge henne sitt arv.
Medan de väntar på dna test, för att se vem som är släkt till Stellan, måste praktiken hålla stängt.

Ja men hur det hela slutar tänker jag inte avslöja, det får ni som vanligt läsa själv. 
Ha det bäst kramizar Nina


lördag 23 februari 2019

Tuff vecka

Jag var i skolan nu i onsdags och det var så roligt. Har inte kunnat vara där på någon dagar pga sjukdom. På kvällen skulle vi till veterinären och vaccinera vår lilla valp. När vi satt i väntrummet så fick jag ett sms av min ena lärare, som vi har i köket. Han är tvungen att sluta, pga att de inte vår kommun inte kan betala ut hans lön, de tre månader som återstår av utbildningen. Jag fattar inte hur de kan ta ett sådant beslut. Tänk på oss tjejer som såg fram emot dessa lektioner. Alla i klassen är både arga ledsna och besvikna. Nog skulle det gå att skrapa fram tre månads löner. Allt som vår lärare hade planerat, missar vi ju nu och man känner det har varit bortkastat tid, när man inte får gå färdigt. Vad händer nu? På måndag får vi väl mer besked. Tycker att den som tagit detta beslut skulle komma och samlat alla till möte. Men det finns väl inget att göra ändå. Just nu vet man ju varken ut eller in.
Ja vi fick detta tråkiga besked hos veterinären. Vi kom in och lilla Li Lou fick sin spruta och sen sitt chip nr. Veterinären skulle börja besiktiga valpen och stog och lyssnade på hennes hjärta. Då rasar valpen ihop. Hon fick en allergi chock av sprutan. Vilken chock. Jag trodde jag skulle förlora min lilla älskling. Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna, när jag såg henne så dålig. Det var så hemskt. Veterinären gav henne snabbt en kortisonspruta och sedan fick hon även dropp. Efter en stund piggnade hon till igen, som tur var. De berättar att det inte är så vanligt att valpar reagerar på sprutan men i enstaka fall kan det hända.
Nu mår hon i alla fall toppen igen.
På torsdagen provade jag ett nytt recept jag hittade hos https://zeinaskitchen.se tacorulle. Det var första gången jag provade detta receptet och vi åt sallad till. Det blev jättegott. Gå gärna in på Zeinas sida och kolla. Det finns jätte mycket gott att laga där. Hon har blandat rätter från hela världen. Det finns även vegetariska alternativ.
Jag hoppas verkligen vi får något bra besked på måndag. Ha en fin helg! Kramizar Nina 



fredag 22 februari 2019

Sömmerskan räddning

Jag har läst sömmerskan räddning av  Helen Dickson. Jag har alltid gillat att läsa Harleqin Historik. Jag gillar verkligen kombinationen romantik och historia. Denna boken gjorde mej inte besviken. Sömmerskan räddning är verkligen en jättebra bok. Den handlar om Lydia Brook som skulle gifta sej med Henry, men hon känner sej lite tveksam till om hon gör rätt. Hon ser bröllopet som en utväg, då hon är rädd att hennes far ska dyka upp. Han övergav sin familj då Lydia var liten och hon och hennes mamma har fått klara sej själva utan honom. Mamman har också dött för en tid sedan. Men mitt under cermonin kommer Henrys svåger in i kyrkan och avbryter bröllopet. När hon får veta att han redan är gift och bara velat vinna ett vad, som går ut på att få henne i säng, blir hon jätte ledsen och arg. Hennes brudgumms svåger Alex, vill bjuda henne på middag och hon går med på det. Hon får ert förslag från Alex som går ut på att de ska ha en natt tillsammans och eftersom hon är besviken och känner sej attraherad av Alex så går hon med på detta.
Lucy återvänder till London för att ta tillbaka sitt jobb som sömmerska hos hennes mammas arbetsgivare där bägge jobbat förut. Lucy är inte nöjd med sin situation, utan vill starta eget som sömmerska. Hon har hittat en lokal och hennes väninna vill också jobba i hennes företag. Lucy går till banken för att söka lån till sin affärsidé, men hon får avslag pga att hon är kvinna. Alex råkar få syn på henne när hon går in på banken och när hon kommer ut berättar hon att hon fick avslag på lånet. Han är nyfiken på hennes idé, så han följer med till lokalen hon vill hyra och hon berättar om sin verksamhet. Han bestämmer sig för att låna henne pengarna.
Hur det hela slutar får ni läsa själva, men boken får ett jättefint slut.
Tack Harleqin för underbar romantisk läsning kram Nina 

söndag 17 februari 2019

Lupinens gåta

I helgen har jag läst ut den tredje och sista boken i serien om Sophie. Lupinens gåta av Therese Ingmarson. Omslagen på dessa tre böcker, Flugfiskarens dotter, Över frusen älv och Lupinens gåta, tycker jag är jättefina. Alla de tre böckerna beskriver omgivningarna så bra att man gärna hade velat vara där.
Till bokens handling. Sophie och Christer har fått en liten flicka som heter Elin.  När de firar midsommar får Christer veta att hans pappa är död och även att han har en syster som han inte vetat om som heter Angela. Helt utan förvarning bestämmer Christer att Angela ska flytta in. Men Sophie tycker inte det känns bra med Christers syster. Hon bestämmer sig för att åka med sin dotter till sin stuga på västkusten. I mat affären stöter hon på sitt ex och han kommer kommer också till stugan. Hot bilden känns så stor så hon flyr till grannen. Hon åker hem till hans gård och pratar lite med hans sambo och då kommer han hem. Hon talar bestämt om att hon vill att han ska hålla sig på avstånd.
När hon kommer hem igen har Angela bytat gardiner och gjort om köks soffan till en stil som inte Sophie gillar. Det händer också saker som får Sophie att känna att hon håller på att bli galen. Men de som träffar Angela tycker också att det är något som inte riktigt stämmer. Omständigheterna runt Christer och Angelas pappa är också ett mysterium. Jag gillar verkligen hur boken slutar. Och om ni vill veta hur det går så måste ni helt enkelt läsa den. Det är sorgligt att detta var den sista boken i serien, men den har ett jätte fint slut.
Hoppas ni väljer att läsa dessa underbara böcker, för jag har verkligen njutit av varje sida.
Ha det bäst kram Nina

lördag 16 februari 2019

Över frusen älv

Nu har jag läst den andra delen ur Ther'ese Ingmarson serie om Sophie. Så lätt att komma in i handlingen. Den var lika bra och spännande som den första. Den handlar om en släkting som heter Stina, som har gått bort och lämnat efter sig en del vanvårdade djur. Några måste de avliva på en gång, men Sophie tar hem 5 får och en fjording. Ett sto som får heta Tösa.
Sophie hittar ett testamente bland hästens ryktsaker där det står att den som tar hand om Stinas djur får ärva. Helt plötsligt är Tösa försvunnen.
Mitt i allt visar sej att Sophie väntar barn. Men oron för att det ska vara hennes ex som är pappan gör henne orolig, fast Christer hävdar att det skulle inte spela någon roll. Han kommer vara pappan oavsett. Men när Sophie gör ett ultraljud visar det sej att bebisen i magen inte längre lever. Hon får föda ut sin lilla bebis dagen efter på sjukhuset. 
Något som jag tycker är underbart med boken är den vänskap Sophie har runt sej. Goda vänner som äter tillsammans och umgås. Det är helt underbart. I slutet kommer faktiskt tårarna, men det vill jag inte avslöja så mycket om, så klart. 
Trevlig läsning till er alla
Kram Nina

torsdag 14 februari 2019

Flugfiskarens dotter

Jag har läst Flugfiskarens dotter, av Ther'ese Ingmarson. Det är den första boken i hennes serie om Sophie. Den handlar om Sophie som vill förverkliga sin pappas dröm om att bygga en timmer stuga djupt inne i  Älvdalens skogar. Hon träffar sin barndoms vän Christer som hon är kär i samtidigt som hennes ex Stefan vill att de ska börja om. Sophie köper en häst som inte riktigt passar in i ridskolan, men Sophie tycker om honom. Sophie trivs med tillvaron, men när hon ska ta sej hem från en pubafton är det någon som har skurit sönder hennes däck på bilen. Nästa morgon upptäcker hon att någon har gjort illa hennes häst, så illa att de måste avliva den på plats. Det var lite sorgligt. Men jag kommer inte avslöja något mer om slutet.
Jag tycker det är en helt underbar bok. Den är riktigt riktigt bra och spännande. Jag kan verkligen rekommendera att ni läser den. När man väl börjat läsa den kan man knappt lägga den ifrån sig. Det är underbart att läsa om hundar, hästar och fiske. Allt sådant som man själv gillar. Hon beskriver också miljön runt omkring där handlingen utspelar sig så fint.
There'se är en ny författare för mig, men jag kommer fortsätta att läsa hennes böcker. Jag hoppas hon kommer med en ny bok snart. Boken är utgiven av Hoi förlag.
Ja då är det bara att läsa nästa bok om Sophie som heter "Över frusen älv". Jag kommer att skriva om den också så fort jag har läst ut den.


Hoppas ni också kommer att tycka om boken lika mycket som jag. Ha en fin dag kram Nina

onsdag 13 februari 2019

Lugn dag 😊

Idag har jag bara tagit det lugnt. Tvättat lite och gjort lite annat här hemma. Jag har fått besked från två bokförlag att jag ska få göra bokrecensioner. Det ska bli så kul. Nu väntar jag bara på att få recex från dem. Jag har jobbat lite med min blogg också. Fixat lite inställningar och sånt. Idag har det droppat från taket och himlen har varit blå. Angelique har varit och badat i skolan idag. Sedan var hon ute i lekstugan och lekte en stund. Vi tog en promenad ner till sjön Angelique och jag. Det kändes inte ens kallt. Man blir lite avundsjuk när man ser bilder på snödroppar från dem som bor längre söder ut.
Det märks att ljuset har börjat återvända, för nu har hönsen fått fart med att lägga ägg igen. Jag har fått en ny spis, så jag kan baka till familjen. Den andra ugnen bara brände allting. Det var inte ens kul att baka för inget blev bra.


I morgon ska jag till skolan. Vi ska vara i köket då. Alltid lika roligt att laga mat där. Tiden går jättefort. Längtar tills i morgon. Vi åt inget speciellt till middag idag bara lite rester och falukorv och pasta. 

Ha en fin kväll alla
kram Nina 


tisdag 12 februari 2019

Vann en bok 😃

Förra veckan vann jag en bok till barnen genom @villivonkansbooks på Instagram. Den heter "Tant vilda magi" av Emma Holmgren. Jag blev så glad när den kom igår och jag läste två kapitel på kvällen för Samantha och Angelique.
Idag skiner solen och himlen är blå. Jag och min man tog en härlig promenad i solen och lilla Li Lou var med på promenad för första gången. Hon gick så fint. Hon är duktig på att komma när man ropar på henne. Det känns så speciellt att hon är född hos oss och har vår lilla Skrållan som mamma. Men hon är inte lik sin mamma alls utan sin pappa som är Shi tzu.
Li Lous röda tröja har jag själv stickat. Hon är så fin i den. Men hon har den så klart för att hon inte ska frysa.
Jag fick också ett härligt bokpaket av Ther'ese Ingmarson med hennes fina böcker "Flugfiskarens dotter", "Över frusen älv", "Lupinens gåta" och en novell samling "Dit längtan tar en". Så nu är lyckan total. En massa härlig läsning. Ther'ese har skrivit en gullig hälsning i varje bok. Dessutom skickade hon med lite läs godis. Jätte fint. Jag har börjat läsa Flugfiskarens dotter och den är så underbar att läsa. Jag kommer att skriva mer om böckerna senare. Fram på eftermiddagen blev det lite mer moln på himlen men enligt prognosen ska de bli plusgrader den närmsta tiden under dagtid. Hoppas hoppas. Jag tycker om snö men det behöver inte va jätte kallt i alla fall. Till middag lagade jag kyckling gryta Lchf. Jag hade blomkålsris och den övriga familjen fick vanligt ris. 
I kväll är det ju tisdag och Mandelmanns gård. Det bästa programmet. Åh vad jag skulle vilja ha det så. I dagens avsnitt färgade de garn och det skulle jag tycka va helt underbart att ha hemma färgat garn. 
Nä nu är de inget mer roligt på tv så nu ska jag fortsätta med att läsa en helt underbar bok. Flugfiskarens dotter.

Ha en fin kväll kram Nina 

fredag 1 februari 2019

Ny månad-välkommen februari 😄

Idag har jag varit i skolan. Jag går en kurs inom storkök. Väldigt roligt de dagar man har matlagning. Det brukar vi ha torsdagar och fredagar. Jag går med en grupp invandrar kvinnor och två svenska kvinnor till. Vi är 12 st allt som allt. Sen är det en utbildning som är ny i komunen som man sökt EU bidrag för. De flesta som går på utbildningen måste gå på sfi samtidigt.
Idag lagade vi gulasch, som vi fick ta med oss hem. Den blev jätte god. Det var roligt att träffa alla igen eftersom jag varit sjuk.
När min man hämtat mej efter skolan så var vi och hämtade en Micro till min dotter som nästan precis fått en egen lägenhet. Det var något hon önskat sej så hon blev jätteglad.
När vi kom hem så bakade jag tekakor som vi hade till gulaschen som jag fick med mej hem. Alltid gott med hembakat.
Vi kollade på talang och lite annat. Jag fick hem två kokböcker jag beställt från plus bok. Zeinas kitchen och Åses kök. Ska bli roligt att prova lite nya recept. Jag tycker det är bra att beställa från plus bok.
Igår var de som en liten julafton. Jag fick en symaskin av en bekant. Jag är jätte glad nu, för jag har önskat mej en symaskin jätte länge.
Jag vill gärna kunna börja sy lite kläder till barnen och så. Får leta fina tyger mm. Har lite begränsad budget men får väl försöka köpa lite i taget.

Ha det bäst kram Nina 

Fjärilar i magen

"Fjärilar i magen" av Ida Fryklund , utgiven av Saga Egmont förlag . Vi får följa Oskar som har tagit över sina föräldrars restaur...