tisdag 8 mars 2022

Tisdags trion v 9 2022-Klubbar, föreningar och (hemliga)sällskap

 

Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om klubbar och hemliga sällskap. Här kommer mina förslag, första boken handlar om ett hemligt sällskap som straffar män som misshandlar kvinnor. I den andra boken träffas kvinnor i hemlighet för att studera litteratur och dricka vin. Som en bokklubb ungefär.Den tredje handlar om ett hemligt sällskap, med anor från Vikingatiden.


Från baksidan;Anna är den nya reseledare som gör sin första säsong i Grekland. Hon är nyfiken och förväntansfull på vad Kreta ska ge. Men mitt i den turkosblå idyllen ligger något ondskefullt och dallrar. Det dröjer inte mer än en dag så hittas en av chartergästerna död i sin hotellägenhet. Har han begått självmord? I bakgrunden lurar ett hemligt sällskap som hjälpt kvinnor i årtusenden att bli av med våldsamma män-för gott. Anna kan inte låta bli att börja undersöka vad som har hänt. En googling på resenärerna visar att det finns flera samband mellan dem. Hon delar med sig av sina tankar till den charmige polisen Stefanos som stöttar henne. Men resten av den grekiska poliskåren uppmanar henne att sluta gräva i det som hänt. Kan Anna släppa saken, eller är hon faktiskt mördaren på spåren?  

Från baksidan;En stad, många drömmar.

Året är 1915 och Ellen har just klivit av tåget i Ljungsala, en universitetsstad i södra Sverige. Hon tänker leta efter sin syster Isa, som hon tappat kontakten med sedan systern gift sig ett par år tidigare. Men i staden finns fler lockelser än hon kan ana. Ellen tar anställning på pensionatet Solgården och en ny värld öppnar sig för henne. Där träffar hon mjölkpojken Jonas som får hennes hjärta att slå extra fort. Hon finner också en ny vän i den unga kvinnan Gerda, vars glada skratt får Ellen att känna sig fri. När Gerda tar med henne på hemliga kvinnomöten, där litteraturen och vinet flödar, väcks något till liv i Ellen. Kanske kan även hon bli något? 

Men var finns Isa? Ju längre tiden går, desto oroligare blir Ellen. 


Från baksidan;En tragedi i Amazonas djungler och en avslöjad livslögn leder till uppbrott i inte Vincent Ivarians liv. Trots varningar inleder han ett sökande efter sina rötter som han av okänd anledning skildes från som barn. Släkten visar sig härstamma från klanväldet Livsfarn med anor från vikingatiden vars medlemmar tycks ha obegränsat med tid och makt. 

När deras mörka skuggor fördunklar Vincents tillvaro inser han att de utgör ett hot för hans liv. Livsfarn innestående krets har aldrig slutat leta efter honom. De vill ha något som sinar och som bara han kan ge dem. Tiden!

I spänningsromanen Tidsfursten blandas äventyr och passion med filosofiska funderingar om tiden som begränsande faktor i vårt liv.

Ha en riktigt trevlig dag 

Kramis Nina 

29 kommentarer:

  1. nya titlar, nya författare, intressant.

    SvaraRadera
  2. Ellens val är jag lite nyfiken på.

    SvaraRadera
  3. Tre för mig okända, förlänger tipslistan!

    SvaraRadera
  4. Känner bara till den i mitten och det måste vara ett tecken på att jag ska fortsätta läsa serien. Nu har jag blivit påmind två gånger redan.

    SvaraRadera
  5. har inte läst nåon av dina. men Tidsfursten tycker jag verkar vara intressant

    SvaraRadera
  6. En trio med både mys och spänning. Tack för tipsen!

    SvaraRadera
  7. Inte läst någon av dem, så tack för tipsen.

    SvaraRadera
  8. Jag har bokstavligen just precis läst ut Ellens val-boken men kom inte på att sätta med den i dagens trio.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ok såg att den var med på någon annans trio i alla fall...

      Radera
  9. Ellens val har jag lyssnat på, men tänkte inte alls på den av någon märklig anledning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ok den fanns med hos någon annan också.

      Radera
  10. Här var det böcker jag blev riktigt sugen på

    SvaraRadera
  11. Systrarna på Kreta verkar vara en pärla!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är den. Jag såg författaren skulle släppa en tredje bok i serien...

      Radera
  12. Ellens val:Friheten har jag läst. Tack för tips om de andra.

    https://cinnamonbooks.se/2022/03/08/tisdagstrion-klubbar-foreningar-eller-hemliga-sallskap/

    SvaraRadera
  13. Tidsfursten är jag sugen på!

    SvaraRadera
  14. Hej! Väldigt kul att se att min bok Tidsfursten finns med på tisdagstrion. Önskar trevlig läsning till alla som läser romanen! Skriv till tidsfurstarna@gmail.com om ni vill ha ett signerat ex. Önskar alla en trevlig helg! Henrik Robert Karacs

    SvaraRadera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...