Ingredienser
- 1/2 kg rabarber
- Saften av 1 citron
- 6 dl socker
- 1 msk kardemummakärnor
Gör så här
- Ansa och skölj rabarbern. Skär stjälkarna
- i små bitar och blanda dem med citronsaft och socker.
- Låt stå i 1 timme, rör om ett par gånger under tiden. Koka upp och låt koka i 20 minuter. Skumma vid behov.
- Stöt kardemummakärnorna och tillsätt dem mot slutet av kokningen.
- Fyll den heta sylten i varma, steriliserade burkar och förslut genast. Låt svalna. Förvara svalt.
Idag har jag gjort en jätte god rabarber sylt. Delar med mig av receptet.
Ha en fin dag
Kram Nina
Dearest Nina,
SvaraRaderaLOVE anything with rhubarb and wish we could grow it in our garden but it is way too hot for that.
Lovely recipe what you use here.
Hugs,
Mariette
I Love it tio. Thank you. Hugs Nina
Radera❤️
Radera