torsdag 31 oktober 2019

Lindas julbak

"Lindas julbak" är skriven  av Linda Andersson som har bakbloggen Lindas bakskola. Boken är utgiven av Semic bokförlag. I boken göms alla julens underbara goda smaker och dofter och det finns något gott att baka för alla. De enkla recepten gör de olika bakverken och det hemma gjorda godiset lätta att följa. Dessutom innehåller de inga dyra ingredienser som är svåra att få tag på. Själv vill jag testa på att göra hemma gjort godis till familjen och baka de olika mjuka kakorna i boken. Jag tänkte också i år att göra receptet på hemmagjord pepparkaks deg, vilket är ett måste i denna familj, då vår tradition är att baka pepparkakor tillsammans. Detta är den första bakboken jag har av författaren och jag skulle gärna ha hennes andra böcker också, eftersom de är så fina. Boken innehåller 50 olika recept. Tycker du om doften av saffran, kardemumma, nejlika, ingefära, kanel mm är detta boken för dig.
Jag tyckte om det underbara omslaget på boken. Väldigt juligt och fint. Julen är en av mina favorithögtider som jag längtar mest efter och ser fram emot.
Jag har inte bakat bröd med saffran förut.
Bilderna i boken är så fina!
Inte många ingredienser. och steg för steg beskrivningarna är lätta att följa.
Mina bröd blev inte riktigt lika fina som på bilden, men det var säkert lika gott. Till och med min ena dotter som inte brukar tycka om saffran tyckte brödet var väldigt gott.
Jag har även bakat den mjuka pepparkakan i boken men han tyvärr inte med att ta bild eftersom jag hade en lite sugen fyra åring. Så hon tyckte kakan var väldigt god. 
Ha en fin dag alla ❤
Kramizar Nina


4 kommentarer:

  1. Dearest Nina,
    This really looks like a must have book for any Mama with little ones.
    Baking for your family is like distributing LOVE.
    Sending you hugs,
    Mariette

    SvaraRadera
  2. Herlig julebakst... Super. I natten vi har hatt første frost og
    helgen vi har Pepperkake-market her i lille byen. Jul i sikt.
    Glede. Jeg elsker å bake... kake, småkake, brød, bolle :-))
    Hilsener til deg. Viola

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh så mysigt med marknad. Min favorit är julmarknaden i gamla stan i Stockholm. Vi har också haft frost och de säger det ska komma snö på söndag. Det är verkligen jätte roligt att baka. Tack för din fina kommentar kram Nina

      Radera

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...