lördag 11 maj 2019

Kvarnpojken

Jag har läst "Kvarnpojken" av Erika Larsson Norlund. Utgiven av Visto förlag. Det är en barn och ungdomsbok, men vem som helst kan ha glädje av att läsa den. Jag tyckte boken hade en lättläst text och en spännande historia. Huvudpersonen i boken blir mobbad och det vet jag av egen erfarenhet hur det känns. Jag har blivit mobbad både som barn och vuxen och spåren det sätter i själen är djupa. Att bli ignorerad eller hånad känns hemskt. Själv har jag väldigt svårt att lita på andra. Lärare både förr och nu verkar ha väldigt svårt att hantera mobbarna. Jag hoppas verkligen att någon gång det blir bättre, men det verkar vara svårt för de som mobbar, att förstå den skada de orsakar. Boken är tänkvärd och jag kan verkligen rekommendera den. Huvudpersonen i boken hittade en vän och det är oftast det som krävs. Någon som tror på en och ser personen bakom ett par glasögon, eller vad det nu är mobbaren bara måste hacka på. Bokens handling utspelar sej både i då och nutid. Man får följa Adrian och hans morfar Eero. Deras historia är lika på många sätt.
Boken handlar om Adrian. Han blir retad av sina klasskompisar. När han ger tillbaka blir han avstängd från skolan i två veckor. Rektorn lyssnar inte på varken Adrian eller föräldrar då de påpekar att Adrian blivit mobbad en längre tid. Väl tillbaka är det lugnt i några dagar. Sedan börjar det igen. Efter gymnastiken ser han att Hans mobbare står och pissar i hans ryggsäck. Då ser Adrian rött. Han ger sej på killen och slår honom. Efter denna händelse bestämmer sej familjen att börja om. De flyttar till morfars hus som står tomt. Adrian får börja i en ny skola. Där träffar han Sofia som han blir vän med. I skolan ska de göra ett grupparbete i skolan om historian runt bygden där de bor. Adrian och Sofia nystar upp en riktig läskig historia som involverar Adrian morfar.
  
Detta är en riktigt bra spökhistoria. 
Jag hoppas ni tycker den låter lika spännande som jag tycker att den var att läsa. En fin bok med tänkvärt innehåll.
Ha en fin dag
 kram Nina

7 kommentarer:

 1. spökhistorier kan vara spännande, ha en trevlig söndag

  SvaraRadera
 2. Dearest Nina,
  It is never nice that some persons, children or adults, get bullied in any form!
  Rarely though you find someone courageous enough to stand up for the person being bullied.
  No doubt this is an interesting book.
  Hugs and happy Mother's Day to you.
  Mariette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes I hope so. Yes The book was Wery interesting. Thank you The same to you. Hugs Nina

   Radera
 3. look great book....
  have a wonderful weekend

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes it is. Thank You The same to You

   Radera

Vinter på Klarudden

"Vinter på Klarudden" av Anna Sundbeck Klav utgiven av HarperCollins förlag. Detta är en fortsättning på Johanna på Klarudden so...