onsdag 29 maj 2019

Bäckahästens ridklubb

Jag har läst Bäckahästens ridklubb av Monika Larsson utgiven av Luna förlag. Den handlar om rädslor och att komma över dem. En annorlunda hästbok där flickan i boken av en slump hittar en liten ridskola ute i skogen. Ridlärare använder annorlunda metoder för att få sina elever att komma över sina rädslor och att förstå hästar på ett annat plan och lära sej rida. En jätte fin hästbok fylld av magi.
Boken handlar om Julia som är 13 år. Hon älskar hästar men är rädd för att rida. När Julia är på ridskolan och rider trillar hon av. Ridlärare är hård och bryr sej inte om att hon har skadat sig. Där efter vågar hon sej inte till ridskolan mer. När hon är ute i skogen stöter hon på en kvinna på en svart häst. Hon följer med kvinnan till hennes stall där det finns 4 hästar till. En av dem får hon sköta och lära sej att rida på. En ny flicka börjar i Julias klass och tillsammans med två andra flickor får de lektioner av ridlärare Miriam. Hon har ett annorlunda sätt att lära ut och det är fantastiskt hur flickornas självförtroende och ridning blir bättre. De andra tjejerna ska ställa upp i en tävling och det vill tjejerna på Bäckahästens ridskola också göra.
Hur det går på tävlingen? 
Spännande läsning!
Ha en fin dag
Kram Nina

6 kommentarer:

 1. två barnbarn sköter hästar och rider :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt med hästar. Tack för att du alltid kommenterar mina inlägg kram Nina

   Radera
 2. Dottern har egen häst och har ridit sedan hon var fem, men jag har fortfarande STOR respekt för hästar och tror aldrig jag kommer komma över den där rädslan helt och hållet.
  Kram/maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok. Nej man måste ha respekt för så stora djur tack för din respons mvh Nina

   Radera
 3. Yes, we should always respect horses.
  Thanks for the book review.

  All the best Jan

  SvaraRadera

Allt du aldrig hann säga

"Allt det du aldrig hann säga" av Anicia S Eriksson. Utgiven av Ebes förlag. Boken är baserad på verkliga händelser. Jag har även...