tisdag 15 mars 2022

Alex Storm-Krigsvindar

Jag har läst den femte boken om Alex Storm-Krigsvindar. Skriven av Leffe Grimwalker. Boken är utgiven av Bokfabriken. Den kriminella världen är verkligen komplicerad. Man kan aldrig veta vem som är vän eller fiende. Alex Storm vill skapa fred mellan triaderna, som startade krig med honom då han blev drakhuvud för sin halvbror Peters triad. Samtidigt får vi följa den föräldra lösa Jackie Chan som hamnar i den kriminella världens klor, då han vill kunna ge sin farmor hennes diabetes medicin. Vi får även följa Lee Tzu som blir uppfostrad i en hemlig sekt som styr det mesta av världen. Den är flera århundraden gammal. Alex Storm har bara en sak han måste göra. Hämnas på sin halvbror Peter för mordet på hans tre barn.

Detta är en genre jag normalt inte bruka läsa, men jag tyckte verkligen den var riktigt bra. Jag drogs med i det snabba tempot, från första sidan. Jag skulle gärna läsa de fyra första delarna också. Denna fartfyllda thriller, har allt en thriller ska. Den är spännande men lättläst, och med en liten romantisk tvist, men även lite humor. Speciellt när Peter upptäcker vem Helena Tan verkligen är. Jag gillade tanken på den urgamla sekten som styr det mesta av världen. Tyvärr rekryterar, och tränar man barn från de är tre år gamla. De äger inte sina liv. Det gör sekten. De borde själva få välja. Karaktärernas tankar och känslor känns realistiska och trovärdiga. Brutala, men ändå kan de känna kärlek och omtanke för dem som de bryr sig om. Miljöbeskrivningarna känns också detaljerade. Jag gillade speciellt Lily Rose. Hennes karaktär var väldigt intressant och cool. Bara för att boken fångade mig och jag blev sugen på att läsa de fyra första böckerna, får boken ❤❤❤❤❤/5 av mig.

Mitt favoritställe ur boken;Lika försiktigt som deras första kyss för Alex Lily Rose hårslinga åt sidan. Lägger den bakom hennes öra och lutar sin panna mot hennes. De andas i takt med varandra. Flyttar energin mellan sig tills den är helt i balans.

De sitter i trädgården och vattnet från dammen med koifiskarna gör Alex lugn. Elden som pyrde inom honom har slocknat och han känner sig någorlunda som sig själv igen. 

"Har du stämt möte med ledarna?" undrar Lily Rose. 

"Ja, vi ska träffa dem om en vecka. De litar inte på oss så de fick bestämma tid och plats."

"Det kan vara en fälla." 

"Kanske. Just därför så jag att du inte kommer."

"Va?"

"Som en försäkring. Alla är livrädda för dig och jag tvivlar att de kommer försöka döda mig om du finns där ute redo att hämnas."

"Sant. Men jag kommer ändå."

"Såklart." Alex slappnar av." "I alla fall, just nu är det vapenstillestånd."

"Jag gillar det ändå inte."

"Vi kan prata om det när jag är död. Just nu blir det så här." Alex ler när hon slår hans axel.

"Säg inte så."

"Sorry, men det är lite roligt, erkänn."

Lily Rose skakar på huvudet och mumlar på kinesiska att han är en idiot. 

Från baksidan;Det som började med ett parti poker skulle ta Alex Storm, en bilhandlare från Stockholm, till triadernas Hongkong. Men vägen han färdas på kantas av tusen sorger och ond bråd död.

ALEX STORM, som klippt banden till sin exfru Jessica och Sverige, befinner sig i Hongkong med lönnmördaren Lilly Rose. Efter att Alex halvbror Peter Bao blivit kidnappad av kinesiska säkerhetstjänst är Alex Storm triadens nya drakhuvud i Hongkong. Men i samma stund han intar sin tron förklarar de andra triaderna krig emot honom. Samtidigt återvänder Peter Bao till staden för att inleda en politisk karriär, nu som chefsminister och Beijings marionett. Peter Bao, som knappast tänker låta sig luras av den kinesiska regimen, smider egna planer för sin svenska halvbror Alex.


Ha en underbar dag!

Kram Nina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...