tisdag 31 maj 2022

Tisdagstrion-Å,Äoch Ö bokens i titel

 

Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om vilka böcker man har som har som innehåller himmel och helvete i titel, handling eller bokomslag.

I dag har jag valt "I hjärtat av Ådala" av Åsa Liabäck, "Älskar att hata dig" av Lovisa Wistrand och "Serandos förbannelse" av Nathalie Sjögren.


Från baksidan;

Trettiofemåriga Anna har precis kommit ut på andra sidan ett kraschat förhållande när hon köper en kolonilott i Ådala, utmed Stångån i Linköping. Hon är ensam, men vill komma på fötter igen. Stoppa ner händerna i jorden och hitta ny mening. 

I koloniområdet finns även den gamla livsnjutaren Ragnar, som har koll på allt som händer i stugorna. Trädgårdspolisen Rigmor som gör livet svårare för alla. Medelålders Margareta som plötsligt blivit kär igen. Och 24-åriga Stephanie som behöver fly från sina föräldrar. 

Medan blommor och grönsaker växer fram börjar känslorna spira i Ådala. Oväntad vänskap, svek och hemligheter. Det blir en sommar att minnas.


Från baksidan;

De är varandras raka motsatser, men i kärlek är allt möjligt.

Bianca kämpar för miljön och Adam slänger skräp omkring sig, hon är kattalergisk och han har katt, hon har en universitetsutbildning och han hatar att plugga. Och det värsta av allt: hon föredrar förhållanden och han engångsligg. 

Det enda de har gemensamt är att de båda vill bli vd på mobiloperatören Future, men innan ledningen bestämmer sig måste Bianca, som söker externt, jobba ett halvår på kundservice- med Adam som chef. Han i sin tur måste driva upp teamets försäljningssiffror och sluta dejta kvinnor på kontoret, vilket är ungefär lika hemskt som att tvingas gå i kloster. Enligt Adam alltså.

De avskyr varandra från första stund, men gränsen mellan har och kärlek är inte alltid tydlig...


Från baksidan;

Från sitt ödsliga slott djupt inne I skogen studerar Serando byn. En efter en lockar han platsens kvinnor till sig. Hans blodtörst är omättlig och kvinnorna går ett vidrigt öde till mötes. Tillslut vågar byborna inte längre lämna sina hem.

Evelina är ingen vanlig kvinna, inte en av de andra. Hon känner Serando kallar på henne, men hon gör motstånd. I byn möts hon av misstänksamhet. Hur kan hon motstå Serandos lockelse när ingen annan kan det?

Serandos förbannelse är en skrämmande säga om hur sorg föder har som föder ondska, och om hur kärlek leder till svek som leder till död.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramizar Ninni

11 kommentarer:

  1. Författarna till de två första böckerna är jag nyfiken på. Den tredje var okänd för mig.

    SvaraRadera
  2. känner inte till någon av dina böcker. varken författarna eller titlarna.

    SvaraRadera
  3. Serandos förbannelse låter otäck.

    SvaraRadera
  4. Serandos förbannelse har jag läst.

    SvaraRadera
  5. Tack för tipsen. Har inte läst någon av dem.

    SvaraRadera
  6. Har inte läst någon i din trio. Tack för tipsen!

    SvaraRadera
  7. Ådala tänkte jag inte alls på, bra böcker ju

    SvaraRadera
  8. Nya titlar för mig! Fastnar för Serandos förbannelse

    SvaraRadera
  9. Wistrands bok känner jag igen, men jag har inte läst nån i din trio. Kul!

    SvaraRadera
  10. Tre helt okända böcker för mig. Tack för tipsen!

    SvaraRadera

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...