torsdag 30 november 2023

Sigge-Höstbus i stallet

"Sigge-Höstbus i stallet" av Lin Hallberg illustrerad av Margareta Nordqvist utgiven av Bonnier Carlsen. Vi får följa med Saga till stallet Brobygården och ponnyn Sigge. Där träffas hon och hennes kompisar för att ta hand om ponnyerna där. Just idag är det fredag och halloween. De lite äldre barnen har något bus på gång, men först får ridskolebarnen rida ut på sina ponnyer. Sedan får de hjälpa till att sköta om och mata hästarna efteråt. På kvällen ska det bli halloween firande på stallet. Saga tycker det är både spännande och lite läskigt på samma gång. Följ med på ett spännande äventyr med häxor, lysande pumpor och spökande stallkarlar. 

Den här boken har jag läst med Samantha. Jag och Samantha tycker böckerna om Sigge är så mysiga. Böckerna påminner mig så klart om när jag själv var liten och började rida och sköta hästar i Harplinge, där jag är uppväxt. Boken förmedlar hur det kan kännas att både tycka om, och att lite rädd för de stora djuren, men också känslan av samhörighet. Det finns både mellan kamraterna och ponnyerna i stallet. Författaren beskriver de olika ponnyernas sätt och egenskaper på ett fint sätt. Sen är bilderna som är illustrerade av Margareta Nordqvist helt magiska, i vackra och klara färger. Texten är bra och lättläst för nybörjar läsaren. Jag och Samantha ger denna mysiga hästbok ♥️♥️♥️♥️♥️/5.

Mitt favorit ställe ur boken;

2

Äntligen fredag

IDAG ÄR DET äntligen fredag. Saga och kompisarna springer mot stallet. Inte för att de har bråttom utan bara för att de längtar så mycket. 

Hästarna verkar också längta. De kivas om vem som ska stå närmast grinden. Vem som ska få gå in först. 

Inte bråka! 

Saga skäller på Sam som gör arga grimaser och försöker skrämma bort Sigge från grinden. 

-Sam bara busar, säger Harry. 

-Han ska alltid vara först, säger Tora. 

-Det är bara för att han är störst, skojar Harry. 

-Sam är ju minst, invänder Gunnar. 

-Men det vet han inte om, skrattar Linnea. 

Harry sträcker sig in och kliar Sam under manen. 

-Bry dig inte om vad de säger, säger han. Alla vet att det är du som bestämmer i hagen. 

Baksidestext;

Lycka för Saga är att få vara med shetlandsponnyn Sigge och stallkompisarna på Brobygården. Att få pyssla om sin älsklingshäst och rida ut i höstskogen är det bästa som finns!

Just idag tisslas och tasslas det i stallet De stora tjejerna förbereder en halloween kväll. Såklart vill Saga vara med, även om det känns lite läskigt. Pumpornas otäcka ansikten lyser i novembermörkret. Saga håller Linnea hårt i handen. Vem vet vad som väntar... 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Glimma - Spelet

"Glimma - Spelet" av Marie Helleday Ekwurtzel , illustrerad av Lena Furberg , utgiven av Hegas förlag . För barn 9-12 år. Lilly o...