torsdag 7 juli 2022

Hett i hyllan-Bibliotekskatten Dewey

             

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagon tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan? Fler finns här hos Bokföring enligt Monika.

Idag föll mitt val på "Bibliotekskatten Dewey" av Viki Myron.

Från baksidan;

En kall vintermorgon hittar en bibliotekarie en utsvulten och frostbiten kattunge som slängts in i bibliotekets bokinkast. 

Personalen tar sig an katten, och trots en hel del motstånd lyckas de få behålla sin bibliotekskatt. Katten, som får namnet Dewey Readmore Books, blir en symbol inte bara för biblioteket utan också för hela den lilla staden Spencer. 

Vi lär känna många färgstarka och gripande livsöden i denna sanna historia om en katt som blev känd och älskad i hela världen. Besökare kom från när och fjärran-familjer gjorde semesterresor till Spencer för att träffa honom och ändå från Japan kom TV-team för att göra reportage om katten Dewey.

När katten Dewey dog 2006 stöd hans dödsruna att läsa i över trehundra tidningar runt om i världen.


Ha en fortsatt trevlig dag!🐱

Kram Nina 


4 kommentarer:

  1. har faktiskt inte läst den boken. men hur fick de in kattungen i ett bokinkast? det hade inte fungerat på mitt bibliotek

    SvaraRadera
  2. Den har jag läst den var så gullig.

    SvaraRadera
  3. Den här boken var jag nyfiken på när den kom. Sedan har det inte blivit mer.

    SvaraRadera
  4. Den har jag läst för ett antal år sedan, har för mig att jag gillade den :)

    SvaraRadera

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...