fredag 9 december 2022

Adventskalender lucka nr 9

 

Det är 9 december idag och jag ska öppna 9e luckan som innehåller feelgood romanen "Vaxade juveler och brända hjärtan" av Ewa Klingberg utgiven av Historiska Media.

Från baksidan;

Snön faller tät över den småländska bygden och julen närmar sig med stormsteg. Marika försöker febrilt få lite julkänsla i sin hyresstuga. De nyinköpta adventsljusstakarna sprider ett stämningsfullt ljus, men av pepparkaksbaket blir det bara brända hjärtan. Misslyckandet får Marika att stanna upp och ifrågasätta sin nya tillvaro. Gjorde hon rätt när hon lämnade dottern och kärleken? Och hur trivs hon egentligen med det nya livet, djupt inne i de småländska skogarna?

I samma trakt råkar en familj ut för en ålderstigen olycka under 1800-talet. Vilken koppling har Marika Marika till den unga kvinnan som tog lagen i sina egna händer? Kan Marika finna tröst och förståelse för sitt eget agerande i det förgångna? 


Ha en fortsatt trevlig!

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ringfuru

"Ringfuru" av Erik Nilshammar utgiven av Lava förlag . Vi får göra en tidsresa till 1700- talets Hälsingland. En hemkommen soldat...