måndag 15 juli 2019

De minst väntade

Historiska romaner har alltid tilltalat mig. De minst väntade är Angelica Victorins debutroman, utgiven av Semnos förlag. Det ska bli tre böcker, i denna Borgholms trilogi. Jag tyckte om de vackra miljöbeskrivningarna och de fina citaten från biblen och de fina dikterna. Det var även intressanta historiska bitar, om hur det var att leva i Sverige, under första världskriget. Det är också intressant hur strikt man höll på hur ogifta män och kvinnor fick umgås. Det var även intressant att veta hur man behandlade sjuka människor i början av 1900-talet. Angelicas vackra språk gör det till en väldigt fin historia. Jag tycker att författaren är duktig på historia, så boken är väldigt läsvärd. Hoppas verkligen att jag får möjlighet att få läsa Angelicas fortsättning på serien. Bokens omslag är också väldigt vackert. Boken får ❤️❤️❤️❤️❤️ hjärtan av mig.
Boken handlar om Agnes, hon är guvernant i början av 1900-talet i en fin familj där mannen i huset är läkare. Hon träffar en man på stranden under en morgon promenad. Han heter Nathaniel och bor tillfälligt hos en grann familj. Han är svensk-amerikan och är på besök. Agnes börjar umgås med de unga i grann familjen. Det ses inte med blida ögon av frun i familjen, som hon undervisar hos. En söndag blir hon tillfrågad att följa med till  Missionskyrkan av grannarna. Det blir en annorlunda upplevelse för Agnes. Doktorinnan talar om för Agnes att det inte är acceptabelt att hon följer med dit fler gånger, men Agnes trotsar henne och följer med dit ändå. Agnes känner sig dragen till Nathaniel, men är osäker på om hon ska följa sitt hjärta. Historien vävs samman med Agnes förflutna, när hon blev utbildad till lärarinna. Hon blir också förförd av en äldre man och hon försöker stå emot honom. Fast hon avvisar hans närmanden, när det håller på att gå för långt, blir hon avskedad från sin plats som lärarinna. Mannen har blivit rektor för en annan skola, så han berörs inte. Agnes som har svårt att klara sig på sina besparingar, blir allvarligt sjuk. Hon har verkligen haft svårt i livet och vågar inte lita på att hon är värd något bättre. Doktorinnan talar om för Agnes att allt umgänge med familjen som Agnes umgås med måste upphöra och hon får inte längre sätta sin fot i Missions huset. Då får Agnes nog och säger upp sig.
(Bilden är tagen på Lesjöfors museum)

Jag undrar hur det ska gå för Agnes i framtiden?
Ha en fin dag 🎂
Kram Nina





4 kommentarer:

  1. ser lite lyxigt ut, jag läst av Fredrika Bremer om guvernantes liv vid sekelskiftet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh det är så spännande med historiska romaner. Tack för tipset.

      Radera
  2. Dearest Nina,
    Well, to be frank about it, I too love any historical fiction.
    That can transit you back into a different time and place and you learn from it.
    This writer must be gifted for being able to put it all together as if it is reality.
    Hugs,
    Mariette

    SvaraRadera
  3. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett textmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skicka ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 så får du det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

    SvaraRadera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...