fredag 12 juli 2019

Den lilla Bistron i Bretagne

"Den lilla Bistron i Bretagne" är skriven av Nina George och det är den andra boken av författaren. Den första har jag inte läst. Boken är utgiven av Bazar förlag. Översatt av Ulrika Junker. Jag tycker synd om huvudpersonen, som känner sig så olycklig och lever i ett kärlekslöst äktenskap, med en man som behandlar henne som en slav. Hon har dessutom fått ta hand om sin mor i många år. När livet känns som mörkast får hon en andra chans. Hon rymmer från sin man och hamnar i Bretagne i en by som heter Kerdruc. Där får hon hjälp av byborna med husrum och arbete. Det är fantastiskt att en frusen själ ändå med hjälp av nya vänner, kan tina upp och få tillbaka livs glädjen. Jag gillar de rappa konversationerna, mellan de olika människorna och de målande beskrivningarna på omgivningen och maten på Bistron. En charmig bok om att börja om mitt i livet. Boken är varm och ger en fin och kärleksfull känsla. Den får ❤️❤️❤️❤️❤️ i betyg av mig. Jag kan verkligen rekommendera den.
Boken handlar om Marianne. Hon är en tysk hemma fru som är olycklig i sitt äktenskap och hennes man är inte snäll mot henne. Han tänker mest på sig själv. När hon varit gift i 41 år får hon nog och försöker ta sitt liv. Hon hoppar i Siene, men blir räddad och hamnar på sjukhus. Men hennes man kommer dit och tycker hon har skämt ut honom. Då bestämmer hon sig för att rymma från sjukhuset. Hon tar sig till Bretagne och till en by som heter Kerdruc. Marianne följer efter en katt som hoppar ombord på en båt. Hon somnar och när hon vaknar så är hon mitt ute på havet. Trots att hon råkar falla i vattnet, så vill hon ändå ta sig upp och får hjälp av båtens ägare Simon. Hon har tur och får arbete på en bistro i byn. Trots att hon inte förstår språket så försöker hon lära sig vad saker heter. Även fast att hon från början velat dränka sig i havet går dagarna och hon börjar få tillbaka livs gnistan. Hon får nya vänner och en dag träffar hon Yann. Han är konstnär. Marianne är blyg men blir förälskad i honom. De börjar träffas och Marianne börjar lära sig språket bättre. Marianne är lycklig, men en dag hör hon sin man Lothar prata. Han är med på nyheterna och vill hitta henne. Då får hennes nya kärlek veta att hon egentligen är gift.
Hur det går för Marianne får ni läsa själva. 
Ha en fin dag
kram Nina 💕


10 kommentarer:

  1. Jag tyckte också mycket om den boken!

    SvaraRadera
  2. lånade på biblioteket men läste inte färdigt, något annat km emellan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ok vad synd kanske kan du låna den igen någon gång?

      Radera
  3. Dearest Nina,
    That sounds like a really interesting book that you want to know how it all ends.
    Hugs,
    Mariette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yes It's interesting. Thank you for your comment. Have a nice day. Hugs Nina

      Radera
  4. Roligt att du tyckte om den. Jag tyckte så där, faktiskt. Det var något med dramaturgin som störde mig.
    Tack för din kommentar på min blogg! Kram Sara.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jo alla känner olika. Ok jag förstår. Jag kommer tillbaka och har börjat följa din blogg kram Nina

      Radera
  5. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett textmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skicka ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 så får du det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

    SvaraRadera
  6. Wow, that's what I was seeking for, what a information! existing here at this
    web site, thanks admin of this website.

    SvaraRadera

Moorlandstallet- Den nya hästen

"Moorlandstallet- Den nya hästen" av Catherine Hapka utgiven av Bonnier Carlsen förlag . Boken är baserad på  Star-stable spelet ...