onsdag 10 juli 2019

Sara och Galahad

Efter att ha läst och recenserat "Sara och Salina" andra delen om Sara, så fick jag möjlighet att även recensera Sara och Galahad. Författare Mari Kleman och utgiven av Idus förlag. Jag tycker att den här boken har en lättläst och bra text. Är lagom lång för våra yngsta häst älskare. 9-12 år. Författaren verkar har stor kunskap om hästar. Jag tyckte om omslaget även till den här boken. Boken visar ungdomar med stor förståelse och kärlek till hästar. Det är underbart att läsa om hur ungdomarna hjälps åt. Betyg 🐴🐴🐴🐴🐴 av mig.
Saras kompis ska få ha en häst över sommaren. Hon blir överlycklig över att även hon ska få ha en sommar häst, men det blir tyvärr inte den hon hoppas på. Det visar sej vara Galahad en riktigt tjurig ponny som både bits och slänger av sin ryttare. Ponnyn brukar kallas för galningen. Tillsammans med sin kompis Ida gör de i ordning för de två ponnyer, som de ska ta hand om över sommaren. Sara blir både biten och omkull dragen. Tillsammans med Ida och hennes ponny Iwan fungerar det att rida. En dag kan inte Ida följa med ut och rida, då bestämmer sig Sara för att rida själv, men blir avstlängd. Plötsligt hör hon hästhovar och skolans snyggaste kille Jonatan dyker upp på sin häst och har med sig Galahad. Sara får hjälp av Jonatan att träna Galahad och hon vågar inte berätta för Ida om träningen, utan ljuger istället. Ida undrar varför hon inte har berättat om träningen, så Sara berättar hur det ligger till. Hur rädd hon är för Galahad. Sara och Jonatan åker även till en kvinna som hjälper folk med problem hästar.
Lyckas Sara och Jonatan få ordning på Galahad eller fortsätter han att bitas?
Jag hoppas ni vill läsa...
Ha en fin kväll
Kram Nina




3 kommentarer:

  1. Dearest Nina,
    Well, one wonders if the horst will change and maybe they act just like children or human beings because of one bad or nasty experience... Hope the pony finds its trust back again and becomes calm and able to be managed.
    Hugs,
    Mariette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yes, thank you for your comment hugs Nina

      Radera
  2. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett textmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skicka ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 så får du det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

    SvaraRadera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...