lördag 29 juli 2023

Den spanska kärleksbluffen

"Den spanska kärleksbluffen" av Elena Armas utgiven av Lovereads förlag. Catalina Martin ska besöka sin spanska familj, då hennes syster ska gifta sig. Hon har bara ett problem. Hennes ex har förlovat sig, och därför vill hon hitta en dejt till bröllopet. Familjen får inte tro att hon är olycklig, så i stället för att säga som det är, häver hon ur sig att hon kommer att ta med sig sin amerikanska pojkvän. En pojkvänn som ännu inte existerar. När hennes kollega Aaron Blackford erbjuder sig att följa med som dejt är hon tveksam. Han är visserligen skitsnygg, men också en skitstövel, och de drar inte jämt. Hur som helst verkar det inte som om hon har något annat alternativ, men ju mer de umgås, ju mer dras de till varandra. Båda har hemligheter de inte vill ska komma fram. Ska de komma över deras motstånd mot varandra och bli ett kärlekspar på riktigt?

Trots att boken innehåller hela 555 sidor läste jag ut den här boken på endast två dagar. Den var så otroligt bra och rolig, och bjöd på många skratt. När en bok är så här bra försvinner sidorna i ett nafs. Jag gillar skarpt de båda huvudkaraktärerna och Catalinas släktingar. Vi får följa de båda kollegorna, tillika fienderna. Det är roligt att Catalinas motstånd mot Aaron bara smälter bort som smör i solsken. Man förstår från början att Aaron ställer upp på att vara Catalinas fejkade pojkvän, för att han i själva verket gillar henne. De har en typisk fiende till vän relation, som orsakedes av ett missförstånd redan när de träffades första gången. Jag gillar att de bråkar fast de egentligen gillar varandra. Boken är full av underfundig humor och rappa kommentarer. Boken innehåller också ett allvarligare sexistiskt inslag, som förekommer på deras arbetsplats, och vad man gör för att komma tillrätta med detta problem. Denna härliga feelgood pärla får ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Kapitel 10

När jag klev in på InTechs högkvarter följande måndag kändes det som om att jag svalt en blyklump tillsammans med morgonkaffet. Och känslan blev bara mer intensiv ju närmare mitt kontor jag kom, som om klumpen expanderade och tog upp allt mer plats inuti mig. 

Jag hade inte känt mig så här obekväm sedan jag fick höra att Daniel var förlovad under det där hemska telefonsamtalet för ett par veckor sedan. Samtalet som hade lett till min ursprungliga lögn. 

Men visst var det här annorlunda?

Den här tyngden i magen hade ingenting att göra med något som jag hade fått ur mig i ett ögonblick av desperation och dumhet. 

Eller det kanske den hade.

För även om det var det sista jag ville, var jag tvungen att erkänna att mina känslor berodde på hur det hade slutat mellan mig och Aaron i lördags. Och även om jag vägrade ägna en sekund åt att oroa mig över det så var det precis vad jag hade gjort. 

Vilket var fullständigt idiotiskt, för varför skulle jag vilja fundera mer på det som hände i lördags, eller på honom? Jag hade ingen anledning att göra det. Inte på ett medvetet plan åtminstone. Vi var inte vänner. Vi var inte skyldiga varandra något. Och det hade han sagt eller gjort, hur han hade sett ut eller luktat, eller lett mot mig eller hållit om mig när vi dansat eller var det nu var han hade viskat i mitt förbaskade öra, det borde jag bara ignorerat från första början. 

Men uppenbarligen hade min hjärna egna idéer. 

Att vara din vän har alltid varit det sista jag haft i åtanke.

Så hade han sagt. Han kunde inte ha varit tydligare. Och jag hade inga problem med det. Jag hade aldrig velat vara hans vän heller. Förutom möjligtvis i ett par dagar när han precis börjat jobba på InTech. 

Men tåget hade gått för länge sedan. Det fanns en anledning till att han fanns på min svarta lista och att han borde ha stannat där. 

Det pyttelilla problemet var att jag på sätt och vis behövde honom. Och...herregud, jag fick ta itu med det senare.

Baksidestext;

Catalina Martin är i desperat behov av en dejt till sin systers bröllop i Spanien. Särskilt efter den oskyldiga lögnen, hon dragit för familjen i panik, om att hon ska ta med sig sin amerikanska pojkvän-som inte ens existerar. Om bara några veckor måste hon träffa hela sin familj, sina vänner och sin nyförlovade expojkvän och bevisa att hon lever lyckligt i New York. Klockan tickar, men hur ska hon hitta någon som är villig att flyga över Atlanten med henne, som dessutom går med på att vara hennes fejkade pojkvän? När hennes kollega Aaron Blackford- den irriterande men snygga, blåögda, mörkhåriga skitstöveln- oväntat ställer upp är det inte ens ett alternativ. Men ju mer desperat Catalina blir desto bättre verkar erbjudandet, och kanske är han inte så illa som hon alltid trott...


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Glimma - Spelet

"Glimma - Spelet" av Marie Helleday Ekwurtzel , illustrerad av Lena Furberg , utgiven av Hegas förlag . För barn 9-12 år. Lilly o...