torsdag 31 augusti 2023

Flyg, flyg

"Flyg, flyg" är en Novell samling av Susanna Lundell, utgiven av Ekström & Garay förlag. Denna vackra novellsamling innehåller tolv små korta noveller. De olika novellerna handlar om människor som utsätts för prövningar i livet och de ställs för olika utmaningar. De är alla vackra och berörande, på olika sätt, och de är både lite sorgliga, men också fulla av hopp. Några av mina favoriter är Mitzy the kitzy som handlar om en röd katt som blivit gammal och sjuk. Skåpet, som handlar om en flickas sista teckning, samt Flyg, flyg, som handlar om ett barn som önskar att en nyckelpiga ska göra hennes sjuka morfar frisk. De handlar om hur det kan bli i livet helt enkelt. Dess olika små nyanser, mellan glädje och sorg. Dessa noveller är fina och tankeväckande, och tål att läsas om och om igen. Denna novellsamling får ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Jag hade aldrig tyckt om djur, och när mamma hade sagt att hon skulle skaffa katt var jag nog den som varit mest negativ, men mamma hade inte låtit sig påverkas. Den lilla kattungen hade fångat hennes hjärta och nu fanns ingen återvändo. Hon hade förälskat sig i den lilla röda bollen hemma hos en väninnas granne och pratade bara om djuret. Jag hade flyttat hemifrån, och hon såg framför sig att lillasyster också skulle lämna hemmet inom några år. Då ville hon inte vara ensam, sa hon, och Mitzy the kitzy kunde bli ett bra sällskap. Den röda kattungen flyttade in och charmade förståss alla, men inte mig. Jag tyckte inte om djur och särskilt inte den här katten. Oberäknelig och med vassa klor klöste hon sig in i mitt liv och förstörde soffan i vardagsrummet som vi hade haft sedan jag var liten. Där efter kräktes hon över min skivsamling som jag samlat på mig under många år. Vid ett annat tillfälle kissade hon i mina skor, ja vi var långt ifrån bästa vänner.

Baksidestext;

En ung man har ingenstans att sova och fördriver timmarna på tunnelbanan medan han väntar på att det ska bli morgon. Ett barn hoppas att en nyckelpiga ska rädda hennes sjuka morfar. Sopsortering får en man vars äktenskap har havererat, att se tillbaka på sitt liv med andra glasögon.

Flyg, flyg är en novellsamling om människor som utsätts för prövningar i livet och ställs inför utmaningar de inte hade kunnat föreställa sig. 


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramizar Ninni 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bidrottningen

"Bidrottningen" av Veronica Linarfve utgiven av HarperCollins förlag . Gabriella är en fullt fungerande fru, som arbetar som pro...