torsdag 31 augusti 2023

Förtrollning

"Förtrollning" av Kathrine May, utgiven av Yourlife books. Översättning av Carina Nunstedt Detta är författarens andra bok, men jag har tyvärr inte läst hennes första. I den här boken uppmanas vi att "återuppväcka din själ i en utmattad tid". Författaren uppmuntrar oss att grunda oss i de fyra elementen-eld, luft, jord och vatten. Hon vill att vi ska bli förtrollade igen. Och samtidigt att känna oss närmare oss själva, samt varandra, lugnare och mindre stressade. I boken berättar hon hur man ska ta hjälp av naturens helande och återhämtadnde kraft, för att återigen kunna känna livslusten. Att se det vackra i det lilla. Det kan kanske vara att gå en promenad med en vän sent en kväll, och bara titta på stjärnorna. Vi får följa författaren egna resa, och hennes bok erbjuder oss att vi också göra denna resan.

Dagens stressande tillvaro gör oss helt klart sjuka. Vi mår inte bra av den stressen vi utsätter oss varje dag. Vi tar på oss mer och mer på arbetet och privat, och är helt upptagna med sociala medier, för att ha tid till återhämtning och umgänge med våra nära och kära. Författaren beskriver att pandemin gjorde henne så stressad, och hur hon upplevde att den ständiga pågående förändringen, var omöjlig att integrera. Hon kände tillslut att av familjen återstår bara någon form av sociala spillror, delade i politiska skiljelinjer. Hon var tillslut så utmattad, att hon inte kunde koncentrera sig att läsa en hel sida ur en bok. Jag kan tänka mig, att många kan relatera till denna känsla. Författaren beskriver sina tankar och känslor på ett vackert sätt, och gör boken till en njutning att läsa. Författaren längtar efter ett mer meningsfullt liv och börjar utforska sin mentala hälsa. Jag kan varmt rekomendera boken. Denna vackra bok är väl värd att unna sig själv, och de man älskar. Boken får ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Eld

Från sid 138

Jag har börjat ta med hunden på promenad upp för Holly Hill, belägen en kort biltur inåt landet. Det känns som om en liten brant vandring lugnar mitt sinne likt inget annat. Det finns en rad sevärdigheter längs vägen, bland annat vacker utsikt över flodmynningen, som drar till sig min flyktiga uppmärksamhet. Jag älskar hur svampar verkar poppa upp överallt i den här skogen, på varje trädstam och genom myllan reser de sig i all sin prakt. Emellanåt har jag hittat de turkosfläckiga träd som avslöjar att det finns Chlorociboria aeruginascens, "Green elf cups", i närheten. Men på senare tid har jag letat efter något annat. Flera olika vänner har berättat för mig att det finns en övergiven fåfänga högst upp på toppen av kullen, på min karta är den markerad som "ett torn". Det här borde vara ett enkelt uppdrag: hitta ett torn på toppen av kullen. Men det märkliga är att jag inte kan hitta den. Jag har letat flera gånger vid det här laget. Första gången tog jag med mig Bert och vi cirklade runt kullen sex sju gånger, vid ett tillfälle råkade vi gå in på privat mark. En annan gång gick jag ensam och följde var enda liten stig som sträckte sig genom skogen. Ingenting. Jag har skrivit ut en vägbeskrivning från en som känner till platsen väl och ändå irrar jag bort mig. Det känns som om tornet undviker mig med flit, visar sig för vissa människor men inte för mig. Kanske har det, likt Baba Yagas stuga ställt sig upp på darriga ben och smugit iväg till en annan del av Kents landsbygd. Oavsett vilket har det börjat kännas som en jakt.

Baksidestext;

Jag har förlorat en grundläggande mänsklig förmåga. Jag behöver hitta ett bättre sätt att ta mig fram genom livet. Jag vill bli förtrollad igen. 

Kan det finnas ett annat sätt att leva-mer meningsfullt, mer grundat under våra fötter? Som tillåter oss att känna oss närmare oss själva och varandra, lugnare och mindre stressade? Hur kan vi ta hjälp av naturens helande, återhämtade egenskaper och tända livsgnista på nytt?

FÖRTROLLNING är som balsam för vår tid. Den bjuder in oss alla att uppleva livet i sin mest sensuella komplexitet och hitta allt det vackra som väntar. 

Vår känsla av förtrollning väcks inte bara av det storslagna. Överallt runt omkring oss, hela tiden, kan vi slå upp den andliga dörren till vårt inre. Nyckeln är vår medvetna närvaro. Magin som framkallas av oss själva. 


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramizar Ninni 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bidrottningen

"Bidrottningen" av Veronica Linarfve utgiven av HarperCollins förlag . Gabriella är en fullt fungerande fru, som arbetar som pro...