söndag 26 maj 2024

Flickan med det röda håret

"Flickan med det röda håret" av Helena Dahlgren utgiven av Nyponförlag. Frans pappa har blivit sjuk och dött för en tid sedan. Det var länge sedan Frans och hans mamma var glada. En dag berättar mamman att de ska flytta, för att få en nystart. Nu ser Frans hur blåa hans mammas ögon är, när de inte är röda av gråt. De åker och kikar på ett litet hus i Norrland. Snart efter flytten börjar Frank drömma mardrömmar. Han träffar också en underlig flicka med rött hår vid tjärnen. Och varför får han så konstiga meddelanden på Snap? Detta blir inledningen till en riktigt spännande spökhistoria. 

Detta är en bok om sorg, och om att gå vidare från den, i en fin liten lättläst bok. Den involverar också en riktigt spännande spökhistoria. Jag tycker att det är bra att det finns bokförlag, som ger ut lättlästa böcker, för de som har svårigheter att läsa. Denna boken är en bra början, för dem som ändå vill läsa. Genom att läsa lär man sig att uttrycka sina tankar och känslor. Det är viktigt att alla som vill ska kunna läsa. Boken är inte heller så lång, men väldigt spännande. Jag tycker också boken har ett spännande bokomslag. Denna lättlästa bok får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

2

Allt började med flytten. 

Det var mammas id'e att vi skulle flytta. En morgon stod hon vid min säng. Hon var inte röd i ögonen som vanligt, utan hon såg glad ut. 

Jag hade glömt hur blå hennes ögon var när hon inte grät jämt. Hon ställde ner en mugg med varm choklad och log. 

-Tänk om vi skulle ta och flytta, Frans? Till ett helt nytt ställe. Få en nystart. Jag har hittat ett jättefint hus! Kolla! 

Jag gäspade och satte mig upp i sängen. 

Ute sken solen. Jag vet inte om det var mammas leende eller solen som gjorde det, men jag märkte att jag log. 

Det kändes stelt och konstigt, som om jag inte var van. 

Baksidestext;

Frans och hans mamma flyttar till ett litet rött hus i Norrland. Här finns inget som påminner om pappa som blev sjuk och dog. 

Men snart börjar Frans drömma otäcka drömmar. Har de med flickan med det röda håret att göra? 

Och varför får han så konstiga notiser på Snap? 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...