tisdag 25 januari 2022

December med dig

"December med dig" av Sofia Löfgren och utgiven av BoD förlag. Mimmi försöker gå vidare efter Klaras otrohet och träffar på Patrik som hon varit förälskad i för flera år sedan. Båda har två barn och de beslutar sig för att förgylla ensamheten med en adventskalender. De ska hitta på någon julig aktivitet tillsammans varje dag fram till jul. Men vad är det egentligen som Patrik döljer?

Jag tyckte om idén med en aktivitets kalendern. Jag gillade också hur Mimmi är mot sin dotter. Det är fint att samvaron med dottern är ljuspunkten i tillvaron. Man känner hur hennes känslor är realistiska och äkta. Mysfaktorn är hög i denna bok och passar att läsas i bästa soffhörnan medan snön faller ner utanför fönstret. Boken innehåller äkta julglädje och det lilla extra kärleksfulla. Miljöbeskrivningarna är också väldigt fina. Jag tycker också om hur Mimmi och Patriks känslor för varandra utvecklas. En bok fylld av smärta, men också en hel del hetta. En härlig feelgood pärla som andas glögg och lussebullar i vintermörkret. Boken får ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;Hans hår är sexigt ostyrigt och ögonen lyckliga.

"Verkligen"

Jag dras likt en magnet in i hans famn på nytt, lägger örat mot hans bröst och sluter ögonen. Jag älskar att vara så här nära. Han doftar mer intensivt trots att hans afterhave bara kan förnimmas nu. Sömnvarm hud och någonting tyngre, mustigare. Jag drar ner den i lungorna och känner hur min egen kropp reagerar.

Patrik kysser mig på hjässan. 

"Ska vi öppna kalendern?" viskar han mot mitt öra och jag nickar. 

"Ungar, kom! Kalenderdags", ropar jag och drar mig motvilligt undan. 

En dörr slås igen och kort därefter står två ivriga barn och hoppar framför glitterkonstverket. Ellie har bara lyckats sätta på sig klänningen till hälften. En arm hänger lealös längst sidan och kjolen är halvt instoppad i strumpbyxorna, men det verkar inte bekomma henne.

"Får jag öppna?" Frågar hon med stora ögon. 

"Jag med", säger Loui.

Ellie tar hans hand  och nickar. Undrar de hade varit lika snälla om de hade varit syskon.

"Vi kan öppna tillsammans Lo."

"Ja!"

Jag byter en blick med Patrik, som plockar ner kalendern från väggen och visar de små barnahänderna rätt. 

"Vad står det?" 

Loui ser storögt på Patrik.

"Vi ska gå på julmarknad"

Det spritter till i mig, och barnens reaktion kommer strax efter.

"Ja, vi ska på julmarknad!" skriker Ellie och hoppar jämfota runt sin egen axel.

"Julmarknad!" utbrister Loui och följer efter som en svans. 

Cirkulerandet fortsätter tills Ellie plötsligt stannar upp och vänder sig mot mig.

"Vad är julmarknad?"

Från baksidan;Mimmi kämpar med att gå vidare efter uppbrottet med Klara, men det är lättare sagt än gjort i en by där rykten färdas snabbt. En snöig vinterdag i november springer hon in i Patrik, vars plötsliga hemkomst väcker gamla känslor till liv. Men också många frågor. Varför sålde Patrik allt över en natt och flyttade tillbaka till Qvarnhovda? Och vem är Emma?

De upptäcker snart snart att de delar oron inför att fira jul ensamma, och bestämmer sig för att tillsammans skapa en aktivitets kalender. I takt med att hemligheter nystas upp, sätts också känslor på prov. Frågan är hur mycket som kan förlåtas, och hur årets julfirande kommer att bli...

"December med dig" är en värmande berättelse om föräldraskap, ensamhet och problematiken kring att kombinera förälskelse med familjeliv.

Ha en fin kväll!

Kramis Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...