fredag 21 januari 2022

Yngve och vargpappan

 Yngve och vargpappan är skriven av Ola Rydberg, illustrationerna är gjorda av Lina Ståhl,  och utgiven av Idus förlag. För barn i åldern 3-6 år. Berättelsen handlar om Yngve. Pappan finns inte mer. Han är på en annan plats där man inte kan prata med honom eller träffa honom. En dag träffar Yngve en varg. Den talar med pappans röst. 

Detta är en fin berättelse om sorg och hur man hanterar den. Boken är skriven från ett barn perspektiv. Barn hanterar sorg på ett annat sätt än den vuxne. Yngve tänker mycket på sin pappa, och det som de gjorde tillsammans. Jag tyckte det var en fin berättelse om ett tungt ämne. Det finns en humoristisk ton i texten. Bilderna är så fina och mysiga med vackra milda färger. 

Yngve och vargpappan får ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;-Fryser du? Frågar vargen plötsligt. 

Yngve tror knappt sina öron, vargar kan inte prata! De kan yla, men inte prata, det vet han säkert. Ändå pratar vargen igen:

-Vi är snart framme.

Då känner Yngve igen vargens röst. Det är den finaste och varmaste rösten han vet  det är pappas röst. Yngve vill gärna svara, men det känns så konstigt att en varg med päls och klor, kan prata med pappans röst.

Från baksidan;Yngves pappa finns inte längre, i alla fall inte där Yngve finns-i 332 dagar har det varit så.

Men Yngve har en Vargpappa som kan prata med pappans röst och lukta pappas lukt, leka och flyga genom molnen-till ett torn med jättestor kikare. 

Med värme och lekfullhet lyfter boken fram livets stora tankar ur ett barns perspektiv.

En fantasifull berättelse där skratt, drömmar och en mjuk vargpäls kan ge tröst inför rädslan att förlora någon man tycker om.

Ha en riktigt trevlig helg!
Kramis Nina 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bidrottningen

"Bidrottningen" av Veronica Linarfve utgiven av HarperCollins förlag . Gabriella är en fullt fungerande fru, som arbetar som pro...