torsdag 6 januari 2022

Här ligger jorden- ett requiem

"Här ligger jorden-ett requiem" är skriven av Magdalena Åberg. Bilderna är illustrerade av författaren. Boken är utgiven av Visto förlag. Boken riktar sig till barn 6-9 år. Min dotter tyckte det var roligt att lära sig om maskar. Jag som vuxen tyckte om de fina bilderna och det var en intressant bok. Jag visste t ex inte att maskar har fem hjärtan. Jag tyckte om att det var en fin berättelse,  samtidigt som fakta om maskens funktion bakades in på ett fint sätt. Boken får ❤❤❤❤❤/5.

Från favorit sidan; När jag var liten trodde jag att jord och jorden var nästan samma sak.
Att hela jordklotet var helt och hållet gjort av jord, en och samma jord. 
Då hade jag ännu inte läst om jordens inre kärna. Den är het som eld.

Från baksidan;I komposten samlar vi löv och kvistar och ruttna äpplen och annat som kan bli mull och mina maskar ska få krypa omkring där och hjälpa till med det. Maskar kan skapa ny jord. 

En pappa har hamnat i jorden, men däri växer också något nytt. Blommor , vårlökar och potatis. Och maskar då, så klart. Maskarna hjälper till att göra nytt liv. Det är kanske inte konstigt, eftersom en mask kan ha minst fem hjärtan. 

I denna lyriska bilderbok får vi lära oss om naturens kretslopp och om maskens funktion, men den väcker även tankar om liv och död.

Ha en fin trettondag

Kramar Nina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

MeloDrama Queens-Vad kan gå fel?

"MeloDrama Queens-Vad kan gå fel?" av Nanne Grönvall om MeloDrama Queens, utgiven av Lava förlag . I den här boken får vi följa ...