torsdag 13 januari 2022

Mord i bistra vinternatten

 "Mord i bistra vinternatten" av Lena Risberg, är den andra boken i serien om Bim och Ninni. Boken är utgiven av Lava förlag. Den första delen har jag inte läst, men efter att ha läst " Mord i bistra vinternatten", vill jag gärna läsa mer om dessa coola damer. När man hittar ett par som avlidit i en husbil avfärdar polisen det hela som en tragisk olycka. Det gör inte Bim och Ninni, som känner att paret blivit mördade. De gör sitt egna detektivarbete för att få fast mördaren. Samtigt charmar den nyinflyttade Errol de två damerna. 

Denna bok är en härlig feelgood deckare som är en riktigt bladvändare. När jag började läsa kunde jag inte sluta. En bra bok som tar slut alldeles för fort. Jag uppskattade den humoristiska tonen mellan karaktärerna och all härlig matinspiration. Boken hade det lilla extra och var en härligt underhållande och spännande mordgåta. En feelgood deckare när den är som bäst. Boken får ❤❤❤❤❤/5.

Från mitt favoritställe ur boken;"Vi börjar med glubbel. Det är kall glögg blandat med mousserande vin. Till det blir det kanderade nötter och pepparkaka med ädelostcreme som tilltugg."

Hon hade pyntat med doftande tallris i krukor, det brann hemtrevligt i vardagsrummets kakelugn och från högtalarna strömmade julmusik. Det iögonfallande och mycket vackra pepparkakshuset var i blickfånget och jag var övertygad om att det skulle bli föremål för diskussioner. Precis som planerat. 

Ninni var klädd i en mörkröd klänning och hennes brunlockiga hår var uppsatt i en medvetet slarvig knut. Själv hade jag en lite festglittrande grön klänning och, mitt allt annat än lockiga hår, hade jag fluffat med diverse hårprodukter. Jag kände mig nöjd och förväntansfull inför kvällen. 

"Här har jag samlat lite snittar och annat smått och gott." Ninni pekade på det dignande bordet med små minipizzor med julskinka toppade med edamerost och grönkål, de läckra minihamburgarna i saffransbröd som jag fått smaka, häromdagen, baconlindade dadlar, snittar med bakad leverpastej toppad med glöggkokt rödkål, vegetariska köttbullar med hemmagjord rödbetssallad och mycket annat. ALLT tydligt uppmärkt med små etiketter. Det var som att vara på ett professionellt julbord med skillnaden att det här var så mycket mer hemtrevligt och personlig.    

Från baksidan;DET LACKAR MOT JUL en fröjdefull jul men i bostadsrättsföreningen Konvaljen på Södermalm störs den stundande juletiden av ett dubbelmord. Två okända människor hittas döda i en husbil parkerad utanför fastigheten. Är det en tragisk olycka eller mord?

Bästa väninnorna och grannarna Ninni och Ninni hamnar återigen mitt i händelsernas centrum. Vad döljer deras grannar? Såväl nyinflyttade som gamla bekanta är misstänkta till motsatsen bevisats. Dessutom verkar det som om kärleken hittat till den olycksdrabbade bostadsrättsföreningen.

Ha en fin dag!

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En smakbit på en söndag-Au revoir Agneta

  Astrid Terese på bloggen " Betraktninger " har ett boktema varje söndag, där vi bjuder på en smakbit ur en bok vi läser. Ibland ...