fredag 31 december 2021

I vikens mörker

Jag har läst "I vikens mörker", som är en debutroman av Cecilia Andersson och utgiven av Visto förlag.  Denna spännande roman, var en riktig bladvändare. Jag hade svårt att slita mig från att läsa, vilket gjorde att boken tog slut alldeles för fort. Anna känns som en trevlig person som faller för fel person. Miljön är målande och man känner nästan hur mörkret väller in runt stugan. Samtidigt låter det som en vacker plats att bo på. Annas tankar och känslor känns realistiska och genuina. Det var även kul att få inblick i Annas arbete som ekonom. Jag ser fram emot att läsa fler böcker av författaren framöver. Jag ger boken 💓💓💓💓💓/5.

Mitt favoritställe ur boken; Middagen hos Gunnar blev ännu trevligare än hon hade tänkt sig. Innan hon gick ner till honom hade hon bytt kavaj och skjorta mot en stickad tröja. En raggar dusch och torrschampo i det rufsiga håret fick uppfylla uppfräschningsbehovet efter arbetsdagen. Minnet av hans kalla golv fick henne att slänga med ett par raggsockor, och nu satt hon i hans kök med benen upplagda  på en av köksstolarna. Varm, mätt och avslappnad.

Steken hade varit perfekt, tunna rosa skivor som ljummades med varm gräddsås. Kokt potatis som Gunnar hade pressat, och så hans egen inlagda gurka. Nu stod kocken och diskade deras tallrikar för hand, medan kaffet rann ner i Moccamastern. Den blanka bryggaren kändes malplacerad i det gammalmodiga köket, med dess låga bänkar och skjutskåp målade i en slags beige nyans. Hon hade erbjudit sig att hjälpa till flera gånger, men han hade enträget stått emot hennes önskan. Istället hade han fyllt på hennes vinglas och bett henne sitta still där hon satt.

Från baksidan; Som nybliven änka med utflugna barn bryter 53-åriga Anna upp från den småländska bygden och tar sitt pick och pack till sommarhuset i Västervik. Hon hoppas att Gamelbyvikens lugna trygghet ska ge henne en nystart d nya rutiner och nytt uppdrag som ekonom börjar Anna se på sin omgivning med nya ögon. När den 18 år yngre Conny visar sitt intresse blir hon smickrad, men hon tvekar. och inte bara på grund av hans ålder-det är något annat med honom som skaver en aning. Samtidigt väller höstmörkret in över viken. Är det något som döljer sig där ute? Annas första tid som åretruntboende i Smålands skärgårdstad blir minst sagt omtumlande...

 

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kramizar Nina

2 kommentarer:

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...