tisdag 3 maj 2022

Tisdagstrion- maj (en bok för varje bostav i månades namn)


Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om vilka böcker man har som har som kan bilda månaden maj. (En bokstav av varje i månades namn.) Mina val föll på "Medan världen ser på", "Askans  dotter" och "Julen enligt Julia".


Från baksidan;
Efter en rejäl livskrasch har Sara börjat om. Karriären är lagd på hyllan och numera är hon ekonom på ett litet förlag i Stockholm och trivs med sin lugna tillvaro. Men allt förändras då Hollywood får upp ögonen för förlagets succéförfattare Eben Carlsson. 

Sara tvingas följa med Eben till Los Angeles för att diskutera avtal med filmproducenten, och där möter hon stjärnskådespelaren Johnn Williams- enligt sociala medier den mest eftertraktade mannen i filmvärlden. På ytan är han just så som hon föreställt sig, arrogant och blaserad, och hon håller sig på avstånd. Men något sker mellan dem. Något händer. 

Mot alla odds inleder Sara och John en trevande relation. Precis som hon döljer han hemligheter och har oläkta sår,  mitt i sitt offentliga liv där han förföljs av paparazzi, galna fans och hängivna beundrare.

Har deras kärlek någon chans, när de lever så olika liv och har helt skilda drömmar?


Från baksidan;
Efter att ha ägnat hela sitt liv att bekämpa ondskan tvingas kommissarie Teresa Battaglia inse att hon måste avsluta sin karriär. Hon har förlorat striden mot den alzhimersjukdom som gjort henne olämplig som polis. Men vem är hon då? Och vad ska det bli av henne?

Samtidigt dyker det upp spöken från hennes förflutna, minnen och röster från en tid hon gjort allt för att glömma. Mot sin vilja blir Teresa indragen i en utredning där hennes eget liv står i fokus. Uppgörelsen tid är här.Från baksidan;
Julia Grahn avskyr ( sitt namn till trots) julen. Kanske skulle det varit annorlunda om hon hade någon att fira den med. Men det har hon inte och efter förra årets 》tomteincident《 längtar hon inte efter en jul hemma hos föräldrarna. Det ser helt enkelt inte bättre ut än att hon kommer att fira julen ensam med Mr Merliot och Monsieur Chardonay som enda sällskap. 

Petter Niklasson brottas med andra problem. Arbetet med doktorsavhandlingen går trögt och ex-frun har låtit meddela att hon tänker fira jul på Gotland och tar deras gemensamma dotter med sig. Till på köpet verkar han》sitt namn till trots《 ha gått och blivit impotent. Den senaste nätdejten slutade i total förödmjukelse med betoning på mjuk. 

När Julia får erbjudandet om att fly stan över julhelgen till ett vackert gammalt stenhus i Visby i utbyte mot att vara kattvakt nappar hon. Vad hon inte vet är att Petter har fått samma erbjudande och han åker dit för att lappa ihop sitt spruckna äktenskap. 

Deras första möte blir en katastrof. Därefter går det utför. Och sedan blåser det upp till storm...


Ha en fortsatt trevlig dag!🌺

Kramizar Nina 


23 kommentarer:

 1. Inte läst någon i din trio, tack för tips!

  SvaraRadera
 2. Julen enligt Julia är jag lite nyfiken på. Har läst två andra böcker av Kristin Emilsson som jag tyckte var underhållande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte läst något av författaren ännu.

   Radera
 3. Svar
  1. Jag också speciellt på j m och a var lättare.

   Radera
 4. Känner inte till dessa. "Askans dotter" låter intressantast!

  SvaraRadera
 5. kände inte till någon av dina tre. så himla många böcker det finns!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen. Hittar många nya böcker hela tiden.

   Radera
 6. Helt nya böcker för mig tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan man känna igen fast man inte läst dem.

   Radera
 7. Julen enligt Julia har jag läst, bra bok

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra. Jag tänker läsa den framåt jul.

   Radera
 8. Askans dotter blir jag sugen på att läsa

  SvaraRadera
 9. Inte läst någon av böckerna så tack för tipsen.

  SvaraRadera
 10. Julen enligt Julia har jag läst men inte de andra två.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok jag hittar hela tiden nya intressanta boktitlar.

   Radera
 11. Jag gillar formuleringen: "Deras första möte blir en katastrof. Därefter går det utför. " :D

  SvaraRadera
 12. Jag har inte läst någon av dessa, men jag gillar feelgoodböcker med jultema, så särskilt romanen Julen enligt Julia låter intressant!

  SvaraRadera

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...