tisdag 22 mars 2022

Tisdagstrion v 20220322-läst, läser nu, ska läsa

 

Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om vilka böcker man läst nyss, läser just nu och den boken man tänker läsa nästa gång. Här kommer mina förslag.
"Leva är att dö en smula"
Av 
Pernilla Lindroos 


Från baksidan;
Två kvinnor flyr till Bali. Den ena för att överleva. Den andra för att dö.
ANNA misstänker att hennes man är otrogen. När det visar sig vara sant rasar livet samman. Allt hon blundat för kommer smärtsamt ifatt henne. Hur mycket har hon egentligen förträngt för att slippa se verkligheten om sig och sitt äktenskap? Anna ser bara en utväg-att resa till Bali. Där kan hon få tid att hitta tillbaka till sig och sitt liv igen. Men är det kanske för sent?

NORAS liv blir allt mer komplicerat. Hennes psykiska ohälsa allt svårare att hantera. Både hon, hennes älskade Tobias och hela deras relation dras med i fallet. Nora inser att hon måste lämna honom och som sanndrömmare vet hon vad som väntar. Och man kan väl inte förändra ödet. Inte ens om det innebär en förtidig död.

De två kvinnornas flyktvägar korsas. Tiden på Bali blir dramatisk och omstörtande. Inget verkar längre vara vad man trött. Tillvaron blir både invecklad och oförutsägbar. Vad är då normalt och sant- och vad är galenskap?

"Dotter av jord"
Av
Ann-Katrin Mattson

Från baksidan;
Spänning, passion, våld och magi i 1600-talets Europa.
Irland 1649. Ailea är inte som andra. Hon ser saker ingen annan ser. Natten mardrömmar blir ofta sanna. I stugorna viskas det att modern lider av galenskap. När oroligheterna sprider sig över landet beslutar sig Aileas far för att rycka upp sin familj och flytta till Skottland. Där bor Magy, ortens örthelare, som tidigt förstår att det är något speciellt med flickan. Snart kommer Aileas liv förändras för all framtid och hon kommer finna sig intrasslad i tusenåriga mysterier.
På andra sidan havet, börjar Roderic, brorson till en mäktig spansk överste, sin militära utbildning på krigsskolan i Bologna. Där lär han känna sin mentor, den charmiga Muccio, som gör sitt yttersta för att få fason på sin eldiga lärling. Roderic och Aileas öden är tätt sammanflätade. Mellan dem växer en passion och kärlek, starkare än tid och rum.

"När vardagen knackar på"
Av
Anna Alemo
Från baksidan;
》Och så levde de lyckliga i alla sina dagar.《
Frida kan bara sucka. För så blev det ju inte. Visst älskar hon Mårten, men den grå vardagen tynger henne. Istället för rosaskimrande kärleksmöten tar en stundande renovering all tid i anspråk. Dessutom jobbar Mårten mer än någonsin och ska samtidigt gå en kurs- i Stockholm.

Frida lämnas kvar i lägenheten i Lund. Hon tvingas hantera ovälkommna hantverkare, pok'emon jagande föräldrar, en otrevlig professor och vännernas kärleksbekymmer. Allt medan Mårten umgås alldeles för mycket med en kvinna med så långa ben att hälften hade varit nog. Kan Frida lita på honom? Eller ska hon än en gång bli sviken i kärlek?

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

20 kommentarer:

  1. Det här var tre böcker jag inte alls hade koll på - tack för tipsen!

    SvaraRadera
  2. Anna Alemo är jag nyfiken på och jag har en annan av hennes böcker oläst i hyllan.

    SvaraRadera
  3. Dotter av jord har jag hört mycket bra om.

    SvaraRadera
  4. Inte läst någon av dem. Tack för tipsen.

    SvaraRadera
  5. Lindroos och Alemo känner jag till. har läst något annat av Lindroos som väl är ifrån Åland? Dotter av jord är en helt okänd titel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo Lindroos är från Åland. Hon har skrivit Breven från E bland annat.

      Radera
  6. Anna Alemos har jag läst och gillat.

    SvaraRadera
  7. Vardagsboken har visst dykt upp även i andra trios, men jag har aldrig sett den förr och inte heller de andra två. Tack för tipsen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo jag har också sett den. Tack för titten.

      Radera
  8. Dotter av jord är mycket lockande!

    SvaraRadera
  9. Tre okända titlar för mig. Tack för tipsen!

    SvaraRadera
  10. Av de här tre är jag nog mest sugen på att läsa den tredje. Har inte läst något av henne.

    SvaraRadera

Fjärilar i magen

"Fjärilar i magen" av Ida Fryklund , utgiven av Saga Egmont förlag . Vi får följa Oskar som har tagit över sina föräldrars restaur...