tisdag 19 april 2022

Tisdags trion-Tre

         

Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om vilka böcker man har som har tre, antingen den tredje boken i en bokserie, tre i titel eller tre viktiga karaktärer. Mina val föll på tredje boken i en serie. "Ritualen", "Vidderna väv" samt "Ellens val-Lockelsen."


Från baksidan;

Dockan i hennes ficka hade blivit ännu varmare. Nästan het. Och inte bara det. Hon kunde känna något röra sig i den. En svag men regelbunden puls.

Vad är en människa redo att offra för att få leva? När Hilde och hennes kurskamrater i fotografering utforskar stadens mellanrum möter de mörka historier om epidemier, fattigdom och död. En kall vinternatt för sexton år sedan hittades en pojke mördad och stympad under en bro vid Skanstull i Stockholm. Vem var han?
När Hilde upptäcker fler dödsoffer, både i nutid och i det förflutna, anar hon ett fasansfullt mönster som spänner långt över tid och rum.


Från baksidan;

Jag flöt. Eller flög. Flöt på vågor av luft. Flöt med hjälp av vingar som inte var mina egna. Färdades genom den fria luften, buren på sätt som inte var möjliga. Solen var så stekande och varm, ljuset så intensivt, som att de hinner som brukade skydda nere på marken inte fanns.

Att vara drottning är krävande. Att vara mamma också. Och Ailisa vill lyckas bra med båda. Kanske ställer hon stundtals lite för stora krav på sig själv. Tillvaron  växlar mellan känslomässigt intensiva perioder av förlamad saknad och längtan. Till slut blir det för mycket.

Då kommer drömmarna med dimma, drömmar som får henne att tänka på den besegrade kejsaren. Är han trots allt inte död? Tillsammans med sin älskade beger hon sig västerut, ut på okänd mark, för att finna svaren. Till sin hjälp har de e  märklig karta och en urgammal kraft.


Från baksidan;

En stad, många drömmar

Året är 1916. Ellen är himlastormande kär i doktoranden Carl och vill inget hellre än att få vara med honom. Men hennes förflutna jagar henne-vågar hon verkligen lita på kärleken? 

Att vara gift är inte alls som Gabriella föreställt sig. Maken Oskar är allt mer hemlighetsfull och Grabriella känner sig ensam i äktenskapet. När saker ställs på sin spets tvingas hon fatta ett svårt beslut. 

Vänninan Alva är olyckligt kär. Hon brinner för kvinnlig rösträtt och gör allt för att förtränga sin förbjudna längtan. I en värld där nytt och gammalt möts börjar kvinnor upptäcka nya vägar.  Men ingen väg är utan svårigeheter. 

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramis Ninni

21 kommentarer:

 1. Jag har läst första delen i Ellens val och borde verkligen läsa vidare.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipsen. Har inte läst en enda av dem.

  SvaraRadera
 3. Okända böcker för mig. Tack för tips!

  SvaraRadera
 4. helt okända böcker för mig. både titlar och författare är okända

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo man hittar hela tiden nya författare och titlar.

   Radera
 5. Fina böcker är sugen på Ellen böckerna

  SvaraRadera
 6. inte läst dina trioböcker, nya titlar.

  SvaraRadera
 7. Ellens val verkar intressant, gillar historiska romaner

  SvaraRadera
 8. Nya böcker för mig, alla tre.

  SvaraRadera
 9. Jag har läst de fyra första delarna i Ellens val serien.

  SvaraRadera
 10. Ellens val känner jag igen, men inte de andra. Tack för nya tips!

  SvaraRadera
 11. Inte läst någon av dina. Tack för tipsen!

  SvaraRadera

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...