söndag 14 juli 2019

Johanna på Klarudden

"Johanna på Klarudden" var jag så sugen på att läsa. Författaren är Anna Sundbeck Klav och utgiven av HarperCollins. Jag blev verkligen inte besviken på boken. Jag tyckte om de härligt målande beskrivningar på maten som lagas och de vackra omgivningarna. Det kändes som om att man var där. Jag tyckte även om karaktären fru Wikholm som verkade vara en riktigt bestämd och rolig dam, med skinn på näsan. Jag skulle gärna tillbringat en tid i Johannas stuga på Öland. Författaren målade verkligen upp hur mysigt det var där. Det här är en riktigt charmig bok som lämpar sig väldigt väl att läsa en regnig semesterdag eller varför inte en mörk vinter kväll, när man längtar efter sommaren. Jag tycker om författarens humor och läser gärna om den här boken eller något annat av författaren. Boken får ☀️☀️☀️☀️☀️ av mig. Jag rekommenderar verkligen denna hjärte värmande feelgood roman.
Boken handlar om Johanna. Hennes man har träffat en yngre kvinna och vill skiljas. I samma veva blir hon också av med sitt jobb. Då åker hon till en stuga på Öland som hon tillbringat som barn. Den tillhör numera släkten och man har ärvt den efter farbror Henrik. När Johanna kommer dit får hon lära sig att tända spisar, gå på utedass och bära vatten. Hon är deprimerad och sover mycket. Johanna hittar Henriks kokbok med hans anteckningar och börjar använda sig av recepten. Hon träffar också Henriks grannar. Johanna kopplar av och börjar göra fint i stugan. Hon träffar på sin irriterande granne Nicklas på en keramikverkstad och han håller på att ta bilder till en artikel. Han frågar om hon vill hjälpa honom att skriva den. Johanna gör ett bra jobb och man vill att hon gör en artikel till. Den ska handla om en av familjerna på ön. Den ska vara fokuserad på en av sönerna, som är aktuell med en antimobbningskampanj.
Johanna träffar först hans mor, fru Wikblad. Hon är är rak på sak och hon skräder inte orden. När gör intervjuer med sonen, så får hon en känsla av att han döljer något. Folk runt omkring honom verkar ha ett ont öga till honom. Johanna träffar honom flera gånger, samtidigt som hon njuter av sina sysslor och trädgården runt stugan. Med tiden hittar Johanna tillbaka till sig själv. Men snart börjar hon uppleva att någon vill ha bort henne därifrån. En dag dyker dessutom hennes man upp och vill ha henne tillbaka.
Vem förstör för Johanna? Vad är det som Julius döljer? Kommer hon att ta tillbaka sin man, eller väljer hon någon annan?
Spännande läsning. Hoppas ni tycker lika mycket om boken som jag gör.
Ha en fin dag 🌼
Kram Nina
3 kommentarer:

 1. öliv är lite speciellt, verkar vara en trevlig bok

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är en väldigt trevlig och mysig bok.

   Radera
 2. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett textmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skicka ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 så får du det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

  SvaraRadera

Vinter på Klarudden

"Vinter på Klarudden" av Anna Sundbeck Klav utgiven av HarperCollins förlag. Detta är en fortsättning på Johanna på Klarudden so...