måndag 8 juli 2019

Rosie den perfekta ponnyn

"Rosie den perfekta ponnyn" är den tredje boken om Tillys hästliv. De andra två har jag inte läst. Böckerna om Tillys hästliv är skriven av Pippa Funnell. De fina illustrationerna i boken är gjorda av Jennifer Miles och utgiven av Argasso förlag. Den är översatt av Maria Fröberg. Jag tyckte om den här fina hästboken om vänskap och kärlek till hästar. Det är jätte bra att det finns en ordlista och en anatomisk bild av en häst bak i boken, så att man kan förstå t ex hur en rödskimmel ser ut. Det finns många och annorlunda ord inom hästvärlden. Jag tyckte verkligen om känslan i den här boken och Tilly verkar ha förståelse för hästar ut över det vanliga. Rekommenderas varmt. Dessutom tycker jag att omslagsbilden på den här boken är så fint.
Boken handlar om Tilly som ser fram emot att få vara med sina vänner i stallet. Hennes ena vän Cally ser inte så glad ut och det visar sig att hennes föräldrar ska flytta utomlands. Själv måste hon bo på internat skola och har därför fått en egen häst av sina föräldrar. Hon delar hästen Rosie med Mia. Vad kommer hända med Rosie nu? Tilly får en idé och pratar med sina föräldrar. Hon vill dela Rosie med Mia för hon vet att föräldrarna inte har råd att ge henne en egen häst. Under tiden vågar hon inte berätta något för sina kompisar. Tjejerna följer med Cally till hennes nya skola och där träffar de en kille som heter Brook. Han berättar för Tilly om sin häst Solo, som verkar tappat självförtroendet på banan. Tilly beslutar sig för att hjälpa till och tillsammans går de till banan med Solo, för att försöka se om de kan lista ut vad det kan vara för fel. Solo visar oro vid vattenhindret. Vad kan det vara för fel? Man håller på att rida in Silverskugga på gården, men hur ska man få honom att samarbeta? Tilly väntar på svar om hon får dela Rosie med Mia.

Kommer Tilly lyckas att hjälpa Brook och Solo? Hur kan hon hjälpa Silverskugga och kommer hennes föräldrar att låta henne ta hand om Rosie tillsammans med Mia? Det är spännande, så läs gärna denna fina hästbok.
Ha en fin dag 😍
Kram Nina

4 kommentarer:

  1. två barnbarn rider... själv har jag inte ens testat

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har jag fast länge sedan. Tog ridlektioner som barn.Tyvärr har jag inte råd men kan ibland sakna hästarna. Det är speciellt att rida.

      Radera
  2. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett textmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skicka ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 så får du det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

    SvaraRadera
  3. It's a pity you don't have a donate button! I'd definitely donate to this fantastic blog!
    I suppose for now i'll settle for book-marking and adding
    your RSS feed to my Google account. I look forward to brand
    new updates and will talk about this website with my Facebook
    group. Chat soon!

    SvaraRadera

Diagnos: omöjlig längtan

"Diagnos: Omöjlig längtan" av Christina Edwinsdotter utgiven av Lundberg Media . I denna boken möter vi Cecilia som jobbar som pol...