lördag 6 april 2019

Inom cirkeln

Jag recenserar "Inom cirkeln" av Kristina Suomela Björklund. Utgiven av Miramir förlag och Wipmedia. Detta är en bok som är både spännande och kuslig. Det är en jätte bra bok som jag verkligen kan rekommendera. Man får följa en kvinna som är bakgrunden till hela historien och människor i nutid. Det är en väldigt bra historia. Jag tycker synd om Lovina som måste fly hela tiden. På grund av att när hon tror hon hittat kärleken, så blir han förvandlad och  hon måste också döda alla sina barn, eftersom de också förvandlas. Hon måste hitta en man med rätt blod för att förbannelsen ska brytas.
Inom Cirkeln handlar om Moa och Tomas, som gärna vill ha ett barn. När de är på väg hem från en semester så ser de något i skogen. De tycker det ser ut som en människa, men regn och imma på rutorna gör att de inte kan se klart. Thomas behöver gå ut och pissa, så de stannar bilen. Då tycker Moa att hon hör ett ljud och vevar ner rutan. Tomas har också hört ljudet och båda går för att kolla vad det är. I ett fallfärdigt hus hittar de en liten pojke som har trasiga och smutsiga kläder. De tar pojken till närmsta polis station för att lämna över honom till de sociala myndigheterna, men han vill inte vara där. Pojken säger att han heter Nua och får följa med till ett hotell över natten. Nästa dag ska de göra ett nytt försök att lämna pojken. Men då möter de en öde polisstation och döda människor. Tomas som har varit inne i polishuset är arg och stressad. Han vill inte behålla pojken. De kommer hem och ser på nyheterna angående platsen de var på. Moa upptäcker ett sår på Tomas arm. Han vill inte berättar hur han fått det.
Tomas blir mer och mer förändrad. Hans utbrott gör att Moa tar avstånd från honom. Hon upptäcker också att Nua gör konstiga teckningar och han pratar ett konstigt språk. Så måste de fly till sin stuga för att komma undan förvandlade människor med vita ögon som äter andra människor. Väl i stugan tycker hon att Tomas beter sig underligt. På nätterna går Nua ut och ritar sina underliga tecken i en ring runt huset. Han förklarar också att man måste vara tyst när de vitögda kommer. Plötslig träffar Tomas en underlig kvinna i skogen. Han blir attraherad av henne och hon vill ha sex med honom. De har de flera gånger. Tillslut följer han med henne och lämnar Moa. Det dyker upp några människor som också flytt från de vitögda. En annan man kommer också. Tomas morfar. Han har varit i Lovinas by och vet var den ligger. Det är han som är pappa till Nua. Gruppen ska försöka ta sig till Lovinas by. Kommer de lyckas ta sig dit? Lyckas förbannelsen brytas?

Ja vad som händer sedan måste ni läsa. Boken är riktigt spännande i slutet. 
Ha en fin dag kram Nina. 

4 kommentarer:

  1. Hanneles bokparadis6 april 2019 kl. 13:27

    låter lite läskigt... som livet kanske kan vara ibland... i böcker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo den var lite läskig och spännande 🤔

      Radera

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...