fredag 5 april 2019

Stenbrons hemlighet.

Jag har läst och recenserat "Stenbrons hemlighet", av J. F. Wren. Utgiven av Whip Media. Jag gillade den här spännande äventyrs boken om flickan Agnes, som med sin farmor kommer till en parallell värld i en annan tid fylld av magi. Hon är den utvalda enligt en profetia, för att rädda världen från en ond magiker som vill väcka liv i en ond gud. Jag tyckte verkligen jätte mycket om den här boken. Författaren gjorde karaktärerna så levande och det är så rolig att de har humor. Min man undrade en gång varför jag skrattade. Så boken är verkligen trevlig och underhållande.
Boken handlar om Agnes som under ett halvår ska tillbringa sin tid med sin farmor då hennes föräldrar som är läkare ska till Haiti för att att de har erbjudits jobb för Läkare utan gränser. Men en mystisk varelse följer efter flickan till hennes farmor. Astrid och hennes väninna Mildred tar hand om Emiren Bogard från landet Amornia. Han är sjuk och de tror han har Alzaimers. Mildred får kontakt med Emirens släkting Knox, för att hitta Emirens son via tankekraft. Uppdraget lyckas och Dorian hittar en väg ut från källarhålorna. Astrid berättar om allting och att hon misstänker att Agnes är den utvalda. När Agnes träffar Emiren så lägger hon händerna på hans axlar och genast märker Astrid att Emiren ögon klarnar. Varelsen som har följt efter Agnes är upptäckt och fångas in. Så beger de sej till den parralella världen Amorina via Stenbron i Hova, för att befria landet från den onde trollkarlen. Där går tiden helt annorlunda än här och medan de är i Amorina står tiden nästan still i vår värld. Det är meningen att Mildred och Emiren ska stanna kvar här. Astrid har kontaktat olika personer som ska hjälpa henne att träna flickan i magi och att använda vapen. Men flickan har enorma krafter och vapen träningen behövs nästan inte. Emiren tvingar Mildred att de också ska återvända till Amornia, men till en annan plats för att söka upp kung Erack. Han ska hjälpa dem med soldater.
Agnes hör en röst inom henne som hjälper henne med att kontrollera hennes kraft. Hon får också veta saker som hon berättar för de andra i gruppen. Astrid och Mildred har kontakt med varandra och Mildred berättar att även de har återvänt. Agnes och resten av gruppen ska bege sig iväg med skepp för att ta sej till Molisien för att hitta häxmästare. Ute på havet får Agnes mer utbildning av rösten. Även den onde Naz-Halhams systerson får kontakt med en gudinna, som ska bistå det goda. Han är egentligen på tvingad den onda trollkarlen att följa med genom sin mor.
När Astrid och Agnes ska gå för att de andra har hittat en text de vill visa så hörs en smäll och Astrid och Knox trillade omkull. Agnes ser att vid sin farmors huvud höll en stor blodpöl på att breda ut sig.
Åh det är riktigt spännande. Nästa bok heter Röda Spiran. 
Jag vill gärna läsa nästa bok. 
Ha en fin dag kram Nina

3 kommentarer:

  1. Ha en bra fredag och helg du med.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. You're so cool! I don't believe I've read through anything like that before.
    So nice to find someone with some unique thoughts on this subject.

    Really.. many thanks for starting this up. This website is something that is needed on the web, someone with a little originality!

    SvaraRadera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...