måndag 22 april 2019

Stigarna

Jag fick förfrågan om att läsa och recensera "Stigarna" skriven av Ann Beskow och Hedvig van Berlekom utgiven av Idus förlag. Jag är så tacksam för att jag fick förmånen att få läsa den. Jag tyckte så mycket om den här underbara boken. Det underbara språket och mysig handling gjorde den till en jätte fin bok. Jag minns lyckan från när jag själv blev gravid med mina barn. Och alla funderingar man hade. Glädjen när det var dags för att ta med sin nyfödda skatt hem. Den goda bebisdoften.
Boken handlar om Malin som har träffat en kvinna som heter Lina. De har bestämt sig för att skaffa ett barn tillsammans och Lina ska bli mamman eftersom hon är äldst. Malins mamma, Ingrid blir lite ledsen över det. Man får följa paret från första besöket då de gör den första inseminationen. Lina blir inte gravid utan hon får åka flera gånger till Danmark. Då Malins pappa vill skiljas bestämmer sig Malins mamma för att flytta närmare sin dotter. Hon arbetar inte längre på skolan där hon arbetat som lärare. Malin och hennes mamma träffas, går på promenader och pratar om hur allt har varit.
Till sommaren när inte Lina blivit gravid bestämmer de sig för att ta en paus. Men när sedan hösten kommer åker Lina igen till Danmark. I slutet av November blir Lina äntligen gravid men tyvärr slutar det i missfall och allt börjar om. Men så blir Lina gravid igen och den här gången får hon behålla bebisen. Så följer väntan och förberedelser. På grund av att bebisen ligger fel blir det kejsarsnitt och så är den lilla pojken född. Sedan ska Malin och Lina lära känna sitt barn. Malin måste börja jobba igen efter fjorton dagar men längtar efter meddelande och bilder. Men det blir inte som de planerat innan. De hade bestämt att Malin också skulle va del i matningen men så blir det inte. Så en dag när Malin ska hämta medicin till barnet på apoteket så får hon inte det på grund av att hon inte står som vårdnadshavare. Malin måste adoptera sitt barn. Så får man följa den lilla familjen under pojkens första år. Småbarnslivet sliter på den lilla familjen och Malin och Lina bestämmer sej för att flytta isär. De bestämmer att behålla lägenheten till en början för att den som har pojken ska bo där den vecka som det är deras tur att ha pojken. Malin får bo hos sin mamma. Så hör man av sej från Ingrids skola att de behöver henne som vikarie. Ingrid bestämmer sig för att åka och får stanna längre än hon trodde. Hon trivs med lärar vikariatet. Malin bor i sin mammas lägenhet under tiden.
Ja blir Malin och Lina ett par igen?
Den som läser boken får se. 
Ha en fortsatt trevlig dag!
Kram Nina 

1 kommentar:

  1. WOW just what I was searching for. Came here by searching for daftar slot online
    terpercaya

    SvaraRadera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...