fredag 30 augusti 2019

Selma vaknar på fel sida

"Selma vaknar på fel sida" av Mikael Rosengren och illustrerad av Märta Lindqvist. Utgiven av Idus förlag. Detta är den fjärde boken om Selma och är skriven för barn 3-6 år. Jag har läst den för mina tjejer som är 7 år och 4 år och det tyckte båda att det var en riktigt rolig bok. Samantha (4 år) tyckte det var roligt med katten som var med och var nyfiken. Jag tyckte boken var rolig. Den handlar om hur det är att vakna en helt vanlig dag och man är sur och grinig utan att veta varför. I bland kan man som vuxen använda uttryck som barnen inte förstår. Det är en jätte fin bilderbok med klara, fina och uttrycksfulla bilder. Detta är en bok som man kan läsa många gånger. Selmas frågesport finns längst bak i boken, så att man kan diskutera med sina barn efter sagan. Jag skulle gärna läsa de tre första böckerna om Selma också. Det är en festlig bok att läsa för era barn. Boken får ❤️ ❤️❤️❤️❤️ av oss.
Boken handlar om Selma. Hon brukar alltid vara glad, men den här dagen när mamma väcker henne, är hon väldigt sur. Pappan frågar om hon vaknat på fel sida. Vad menar han? Sängen står på sin vanliga plats. Selma tycker att hon har vaknat på samma sida. Pappan förklarar att han menar att man brukar säga så när någon är på dåligt humör. Då förstår Selma. Hon kommer på en listig plan. På kvällen är det dags att genomföra den. Vad har Selma hittat på för bus?

Ha en fin dag!
kram Nina

13 kommentarer:

  1. Leggere un libro a bambini è una cosa stupenda.
    Buona serata

    SvaraRadera
  2. Thank you for visiting me Nina! You are FAR AWAY!

    I've gotten up on the wrong side of the bed MANY TIMES! Sweet book!

    <3 Rebecca

    SvaraRadera
  3. Dearest Nina,
    You make it quite interesting to read further...
    Wishing you a happy weekend and sending you hugs,
    Mariette

    SvaraRadera
  4. It's very straightforward to find out anny matter on net as
    comρared too books, as I found this paragraph at thiѕ site.

    SvaraRadera
  5. Love children books...love Ria 💕💕

    SvaraRadera

Moorlandstallet- Den nya hästen

"Moorlandstallet- Den nya hästen" av Catherine Hapka utgiven av Bonnier Carlsen förlag . Boken är baserad på  Star-stable spelet ...