måndag 19 augusti 2019

Signes äppelträd

"Signes äppelträd" är skriven av Daniel Karlsson och illustrationerna är gjorda av Katarina Vintrafors. Daniel Karlsson är känd från Svt:s barnkanalen där han är trollkarl. Detta är hans fjärde barnbok. Utgivare är whipmedia. Ålder 6-9 år. Mina barn tycker det är en rolig bok med fina illustrationer. Jag tyckte att bilderna var fina och färg glada, med många detaljer. Små fina figurer här och där. En trevlig bok om ensamhet och att man kan bli vän med någon som är annorlunda och även att ålder inte har betydelse. Boken är full av humor och den är fängslande och fantasifylld. Boken får 🐯🐯🐯🐯🐯av oss. En bok man kan läsa om och om igen.
Boken handlar om Daniel. Det är sommarlov och han brukar gå hem till tant Signe när han har tråkigt. De brukar göra kort hus och Signe bjuder på saft och äggtoddy. Hon berättar om hur det var förr i världen. Hon berättar en dag att en tiger har flyttat in i äppelträdet på baksidan. Skojar hon? Han kan inte se någon och tror att det är ett skämt. Nästa dag går han till Signe med en påse bröd som hans mamma bakat. När han knackar på hennes dörr hör han ett morrande. Där är tigern! Daniel rusar in och ropar på Signe. Han berättar att han sett tigern i trädet. Det hela utvecklar sig till en fin vänskap mellan tigern och Daniel. De spelar kula och leker tillsammans. Daniel och Tigern har så roligt, men en dag kommer cirkusen som tigern rymt ifrån och fångar tigern. Signe och Daniel saknar sin vän. Tack vare tigern vinner Daniel mästerskap i kula i skolan. Snart har de andra kompisarna tröttnat på kula och vill spela schack istället. Nästa sommar flyttar någon annan in i Signes äppleträd.
Vem var det som flyttade in? 
Ha en fin dag 
Kram Nina

4 kommentarer:

  1. Dearest Nina,
    LOVE those children's books with good morals and with drawings that visualize so well.
    Hugs,
    Mariette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yes It's very nice for the children and they love this book too. Hugs Nina

      Radera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...