måndag 6 januari 2020

I andarnas spår

"I andarnas spår" av Jessica Blomberg, är en ungdomsbok utgiven av Idus förlag. Skulle du våga spela anden i glaset? Inte jag i alla fall. Fjorton åriga Julia och hennes kompisar tycker det är spännande. Julia borde vara en glad och lycklig tjej. Hon är tillsammans med en av skolans snyggaste hokeykillar och populär bland kompisarna. Men när hon är tillsammans med sin pojkvän och sina vänner bubblar det bara i magen när hon ser på sin kompis Sofia. Varför är det så? Bara för sin dagbok vågar hon berätta om sina verkliga känslor. Julia måste brottas med andarna som hon drar till sig, för de vill tala om något för henne. Julias frågor till andarna blir nu, vem var du? Vad vill du? Hon får kontakt med tre andar från förr i tiden. Alla har de något gemensamt och vill leda henne i rätt riktning. Jag tyckte författaren har blandat dåtid och nutid på ett fint sätt. Hon har också hittat personer i vårt förflutna som har brottats med dessa känslor, i en tid när det inte var så accepterat med homosexuell kärlek. Slutet på boken gör att man vill veta mer om Julia och Sofia och hur det går. Denna boken ligger rätt i tiden att man ska älska den man vill och inte den man borde. Det är en spännande bok som gör att man bara vill fortsätta läsa. Författaren beskriver Julias känslor på ett vackert sätt. Boken får ❤❤❤❤❤/5.
Julia och hennes vänner ska köra anden i glaset. Inte alla kompisar gillar idén. De får kontakt med en ande och efteråt vill Julia ta reda på vem det är. Julias frågor till andarna blir nu, vem var du? Vad vill du? När Julia får kontakt med andarna blir det kyligt och hon kan t o m se dem eller höra dem. De dyker upp i hennes drömmar. Hon måste både analysera sina drömmar och det hon upplever i verkligenheten, för att förstå vad andarna vill. Hennes drömmar om Sofia blandas med verkligheten. När hennes mamma håller ett förhör med hennes bror inför ett prov, får får hon reda på vem den första anden är. Denna ande vill visa vilken sorts kärlek hon känner för Sofia. Under halloween ska de leka anden i glaset igen och en ny ande dyker upp. Julia blir påverkad mest av den nya anden. Åter igen måste Julia ta reda på vem anden är och vad den har för budskap. Under en bild lektion är det meningen att elevena ska rita av varandra och Julia ska rita av Sofia. Den nya anden är med Julia och gör ett fantastiskt porträtt av Sofia. Och snart så får hon reda på vem den andra anden är. Den nya anden vill visa att hennes pojkvän inte är att lita på. Efter att ha skaffat sig ett Ouija bräde vill hon tillsammans med Leonardo, hennes pojkvän, spela anden i glaset. De bestämmer att de ska träffas hos hennes farfar. Efter man har ätit klart går de två ungdomarna in på farfars kontor. Den tredje anden är mycket kraftfull och Leonardo blir rädd. Julia ser anden sitta och skriva brev. När mamman vinner en novelltävling, förstår Julia vem den tredje anden är. Dessutom har lagkamraten i simgruppen, Selma något att berätta för Julia. Anden vill visa att Julia kan skriva om sina känslor i ett brev till Sofia. Leonardo träffar en annan tjej bakom Julias rygg. Under en helg i deras stuga vid havet sätter sig Julia ner för att sammanfatta de tre andarnas budskap och uppmaningar. Hon beslutar sig för att skriva ett brev till Leonardo och ett till Sofia.
Ha en fortsatt trevlig dag!
Kramizar Nina

Ett smakprov ur I andarnas spår;
KAPITEL 1
HEMLIGHETEN
"Kära bästa vän, min älskade dagbok!
Jag är så glad att du finns, att någon vill ta emot mina ord. Det var ett tag sedan sist, men nu är det dags igen. Jag älskar att skriva i dig. Ingen kan vara en bättre lyssnare än du. Du suger in allt jag berättar. Mina känslor är överallt, huller om buller. Jag kan liksom inte greppa dem. Jag vill fånga känslorna och lägga dem på rätt plats, men det går inte. Känslorna far runt och hamnar på en ny plats. Jag blir mer och mer förvirrad."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...