lördag 18 januari 2020

Sluta spela! Sluta störa!

"Sluta spela! Sluta störa!" är skriven av Jenny Alm Dahlgren. Illustratör är Mats Molid och boken är utgiven av Kikkuli förlag. Bilder bok för barn 6-9 år. Denna pedagogiska barnbok tar upp ett problem som blir allt vanligare idag. Man spelar spel på sin mobil och man kan inte sluta, utan man måste bara spela en runda till och en till. Boken berör både barnet och den vuxnes mobil användande på ett rakt och ärligt sätt. På grund av dessa mobil spel har man slutat att göra andra viktiga saker som att umgås. Jag kan verkligen känna igen mig i detta problem och säkert många med mig. Dessa spel har börjat ta över helt. Jag tycker boken är väldigt tankeväckande. Längst bak finns viktiga frågor, till både barn och vuxna.  T ex varför det kan vara svårt att sluta spela. Hur kan man be barnet avsluta sitt spel på ett bra sätt? I boken tar mamman bara ifrån Kimmy mobilen. Vad är rätt och vad är fel? Jag tror det är viktigt att tala om en stund före, att om en kvart t ex är det dags att sluta spela. Att man förbereder barnet i god tid före  t ex att det är dags för mat eller läggdags osv. När Kimmys mamma har tagit telefonen, försöker Kimmy ta den tillbaka. Mamman vill också prata om skärmtid. När man märker att telefon spelandet har börjat bli ett beroende, är det väldigt viktigt att bryta detta med andra aktiviteter. Det tycker jag att mamman försöker göra, genom att de spelar kort tillsammans i stället. Jag tycker detta är en viktig bok och jag kan verkligen rekommendera er att läsa den. Boken är tankeväckande så den får ❤❤❤❤❤/5.
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kramizar Nina

Från baksidan;
Kimmy tycker det är roligt att spela på mammas telefon. Och jätte viktigt. Dumma mamma verkar inte förstå det! Hon tycker det är roligare att spela kort och viktigare att prata om skärmregler. Det är i alla fall vad hon säger..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Allt du aldrig hann säga

"Allt det du aldrig hann säga" av Anicia S Eriksson. Utgiven av Ebes förlag. Boken är baserad på verkliga händelser. Jag har även...