torsdag 30 januari 2020

ALFIE-Hunden som bara ville bli älskad

"ALFIE-Hunden som bara ville bli älskad" Är en bilderbok skriven av Anders Axelson och Illustrerad av Markus Lindholm och utgiven av Visto förlag. Boken är författarens debut bok och skriven för barn till 5 år. Min dotter som är 8 år, tyckte om den också. Jag läste den här fina boken under en road trip. Mina flickor tyckte jätte mycket om bilderna och ville jag skulle läsa den flera gånger. De satt också och kollade själva på de fina bilderna. Själv tyckte jag illustrationerna var gulliga och boken var fint skriven. Den här boken beskriver ett öde som många hundar delar. Att födas oönskade och bara vilja hitta ett hem där de kan få bli älskade. Författaren har själv en hund han har adopterat från Irland. Hans hund är förebild till boken. Man grips verkligen av den här historien och jag tänker på alla de hundar som föds och kommer till världen oönskade. Det finns många problem i världen och detta är bara ett av dem. Vi tycker boken är mysig och boken får ❤❤❤❤❤/5 av oss.
En dag när Alfie är ute på äventyr, märker han inte att det kommer några män och tillfånga tar hans mamma och syskon. Han blir ensam kvar. Han tror att hans familj ska komma tillbaka, men det gör de inte. En liten pojke hittar hunden och tar honom med sig. Han får tjata för att få behålla honom. Han och pojken leker varje dag, men när sommaren är slut, vill föräldrarna inte låta pojken ta med sig Alfie. Alfie försöker springa efter deras bil och han följer med på en båt. Han kan inte känna pojkens doft. Han vill följa efter pojken, till den stora staden och för att kunna göra det måste han hoppa på ett tåg. I den stora staden kan han inte heller hitta sin pojke. Vi får nu följa Alfie när han försöker hitta ett hem, där han kan bli älskad. I slutet av boken får vi se Alfies långa resa tills han äntligen har hittat  det.
Ha en fin dag!
Kramar Nina

Från baksidan;
Alfie är en liten och älskvärd vovve som rycks ifrån sitt trygga liv med mamma och syskon. Han ger sig ut i stora världen där regler tyvärr inte bestäms av en liten valp, utan av människor. Följ med Alfie i hans jakt på ett kärleksfullt hem i denna moderna saga för hundälskare i alla åldrar. 

2 kommentarer:

  1. Dearest Nina,
    Yes, children should ALL read such books for making them understand that animals also long for love and attention, just like humans.
    Humans should become more responsible when having a dog or cat, and having it neutered or spayed in order to prevent such suffering... Just like abortion, which is cruel, there is a step before that! Using some form of birth control...
    Hugs,
    Mariette

    SvaraRadera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...