onsdag 7 augusti 2024

Bröllops-dejten

 "Bröllops-dejten" av Jasmine Guillory utgiven av Modernista förlag. Bokrecension; Juristen Alexa, som jobbar för borgmästaren, ska träffa sin syster. Hon har kommit för att hälsa på henne, då de inte bor i samma stad. De har bestämt möte på systerns hotell. Systrarna har inte alltid haft en bra relation under uppväxten, och det har Alexa dåligt samvete för. Alexa råkar fastna i hissen, tillsammans med den stilige läkaren och kvinnotjusaren, Drew. Av en ingivelse bjuder Drew Alexa till ett bröllop han är bjuden på. Han är utan dejt, och han ber därför Alexa att spela hans flickvän. Alexa tackar ja, och de blir sedermera ett par. De turas om att resa till respektive städer, för att kunna träffas. Dock har Drew en egenhet; - att när förhållandet börjar bli allvar, då gör han slut. När Alexa inser att deras förhållande inte kommer att leda någonstans, gör hon därför slut utan att lyssna på vad Drew har att säga. Sedan satsar hon helhjärtat på sin hjärtefråga: ett konstnärligt rehabiliteringsprogram för ungdomar som hamnat snett. Dock saknar de varandra under tiden de är ifrån varandra. Kommer Drew någonsin satsa på ett förhållande på riktigt? 

Detta är författarens debutroman och första delen i en serie, med samma namn dvs "Bröllops-dejten". Jag gillade verkligen denna fina debutroman. Den hade det mesta en bra romance ska ha. Jag gillar även tanken på att slumpartade möten, kan leda till något bra och fint. De två huvudkaraktärerna fastnar i en hiss tillsammans, och det leder till att de börjar dejta. Först som en fejk dejt, men det utvecklar sig snabbt till något mer. Alexa är en kvinna som har dåligt självförtroende, då hon är av det kurvigare slaget. Det fint då att det finns killar som Drew, som gillar henne ändå. Boken innehåller både humor och lite allvar, samt en del sexistiska och rasistiska inslag, och hur det funkar med distansföhållanden och dess för- och nackdelar. Boken innehåller även en hel del missförstånd, då huvudkaraktärerna inte riktigt vågar prata med varandra, om hur de känner. Jag tycker att boken var svår att lägga ifrån sig, när man kommit in en bit. Boken är lättläst och slutar fint, då jag även gillar lyckliga slut. Jag läser gärna mer av författaren. Denna fina debutroman får💜💜💜💜💜/5.

Mitt favoritställe ur boken;

4

DREW slank in på kyrkans toalett för att kunna kolla sin telefon för miljonte gången utan att dra uppmärksamhet till sig. Hans desperation var tillbaka med full kraft, det förstod han av de fyra meddelanden han skickat till Alexa den senaste en och en halv timmen. Det var inte likt honom att höra av sig så ofta till en kvinna, men det dumma bröllopet gjorde honom nervös. Hon hade bara svarat på det första, där han försökte spela cool, och bekräftat att hon skulle komma med ett enkelt Vi ses där, samt på det sista, där han informerade om att de gjorde sig redo att lämna kyrkan för att åka till restaurangen, med ett På väg. Han hade undrat över bristen på utropstecken i båda meddelandena - kvinnor tenderade, i hans erfarenhet, att använda utropstecken flitigt. Betydde det att hon önskade att hon dragit sig ur? 

Han kände sannerligen att han borde dragit sig ur. Inte från dejten med Alexa - nej, det var det enda han helhjärtat såg fram emot under veckoslutet. Men han borde ha dragit sig ur resten. Att Josh och Molly var så vänliga och välkomnande förvärrade bara hans dåliga samvete över att han inte ville vara där. Mollys mamma, som alltid hade varit så snäll emot honom, var märkbart kylig. Mollys syster Amy, som alltid hade varit något av en bitch emot honom, synade honom uppifrån och ner och log på ett sätt som gjorde honom illa till mods. 

Ha lämnade kyrkan i taxi tillsammans med Dan, den enda marskalk han kände väl, och Dans flickvän. När taxin svängde in framför restaurangen tittade han ner på sin telefon och hoppades att han kanske missat en vibration och att hon skrivit och sagt att hon var nära. Men där fanns ingenting, inte ens ett viset utropstecken. 

"Min flickvän kommer när som helst, så jag väntar på henne här ute", sa han till dem och hoppades att påståendet åtminstone delvis var sant. "Vi ses där inne, okej?" 

Hans nervositet tilltog när resten av bröllopsföljet anlände i sina taxibilar och han tvingades att förklara varför han bara stod där ute. Han tittade ner på sin telefon igen och bekämpade impulsen att skicka ett Kommer du snart??? - meddelande. 

"Drew?" Alexa hade dykt upp framför honom, och blotta anblicken fick hans axlar att slappna av. Utan att tänka efter drog han in henne i en kram. 

"Du anar inte vad jag är glad att se dig", sade han i hennes öra. 

"Är det redan så illa?" Hennes huvud vilade mot hans röst en sekund innan hon gjorde sig fri. 

"Det är inte helt olidligt", sa han och tittade ner på henne. 

Baksidestext;

Den ambitiösa juristen Alexa arbetar för borgmästaren i Berkeley, där hon även driver sin hjärtefråga: ett konstnärligt rehabiliteringsprogram för ungdomar som hamnat snett. En dag fastnar hon i en hiss - tillsammans med en snygg läkare på besök från Los Angeles.

Kvinnotjusaren Drew är bjuden på bröllop, men hans sällskap har dragit sig ur i sista minuten, och av en ingivelse ber han den sympatiska kvinnan i hissen att följa med och spela hans flickvän. 

Drews vänner blir förvånade över att se honom med en kurvig, mörkhyad kvinna istället för hans vanliga typ - en perfekt slank blondin. Men motsatser dras till varandra, och plötsligt börjar det roliga upptåget kännas oroväckande likt en riktig relation...


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skuggreglerna

"Skuggreglerna" av Greta Boström utgiven av Raben&Sjögren . För barn 9-12 år. Bokrecension; Vi får lära känna Lo, som precis ...