lördag 15 juni 2019

Återfunnen

Jag är en av få utvalda som har fått förmånen att läsa "Återfunnen" av Annah Nozlin.  Boken är utgiven av Seraf förlag. Genre, magisk realism. Boken har ett av de vackraste bokomslag jag har sett. Det var en riktigt spännande bok som bara tog några dagar att läsa. Jag tyckte boken hade ett väldigt fint budskap om kärlek som varar under flera liv. Att man tillhör en grupp människor som möts liv efter liv. Att känna kärlek övervinner allt hat. Jag tyckte verkligen om den här underbara boken och rekomenderar den varmt. Den får högsta betyg av mig. Det var väldigt lätt att komma in i boken och den är väldigt fint skriven.
Bokens handling utspelar sig kring Ella som precis har mist sin farmor. I en second hand butik hittar Ella en fin anteckningsbok som hon ville gett till sin farmor. Hon känner sig förföljd av en man som dyker upp på olika platser. Ella är student och bor i sin farmors hemstad. När farmor dör, får hon kontakt med hennes syster, som har något otroligt att berätta. Ellas mamma vill inte att Ella ska träffa Majvor, men Ella vill veta mer. Majvor vill att Ella ska tillhöra hennes fraktions grupp och berättar att Ellas farmor bröt gruppen genom att bli tillsammans med fel man. Nu vill Majvor att Ella ska bli tillsammans med sin egen farfars tvillingbror, som dött i en olycka och återfötts på nytt. Det var tvillingbror som Ellas farmor skulle blivit tillsammans med, men ödet ville annorlunda. Ella har precis blivit kär i sin karate tränare och inleder ett förhållande med honom. Så börjar Ella läsa i anteckningsboken som handlar om en ung kvinna som har blivit kär i en målare. Familjen vill gifta bort henne med en man som har bättre status. Hennes öde binds ihop med Ellas. Många frågor dyker upp på vägen. Vart finns den åter födda tvillingen ?Vem är mannen som förföljer Ella? Vilka är de mörka? Vem är mästaren?Bara boken kan ge svar. Så läs den gärna.
Ha en fin dag
 kram Nina


4 kommentarer:

  1. olyckligt att familjen blandar sig i giftermål, begravde en 93-årig släkting, ungkarl - för hans mamma gillade inte kvinnan han tyckte om!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh så tråkigt det är...man måste få välja själv

      Radera

Jul kalender 2023-lucka nr 9

  I dag öppnar vi nionde luckan i min julkalender 2023. I den här luckan har jag gömt en julromance, med lite hetta i. " Insnöade till ...