måndag 3 juni 2019

Sjöbods blues

Jag har precis läst ut "Sjöbods blues" av Sara H. Olsson. Utgiven av Bokfabriken.
Den är verkligen ett måste nu i sommar. Mysläsning på hög nivå. Det finns inslag av humor i boken som jag gillar. Även allvar och lite romantik. Perfekt sommar läsning, under semestern i hängmattan eller i sommarstugan. På stranden eller vart man nu tillbringar semestern. Jag uppskattade varje minut med den här boken. Slutet var minst sagt oväntat måste jag säga. Det tänker jag inte avslöja i alla fall. Den får betyg 5 av 5. Jag rekomenderar den varmt.
Boken handlar om Ellen som får låna sin exmans sommarstuga vid havet. Hon tror att det ska vara fullt av liv och rörelse men så är det inte. Det är en sömnigt litet samhälle där det inte händer så mycket. Sen finns Birgitta Lundin som har varit fröken Sverige och modell. Efter hennes man skaffat sej en yngre kvinna håller hon sig för sig själv och tillbringar tiden framför sin dator. Där letar hon efter yoga filmer. Sedan har vi unga Tess och hennes vän Signe som är åttiofem år. Tess hjälper henne att städa. Dessa fyra kvinnor träffas och även om Birgitta till en början inte vill träffa någon så händer en olycka utan för hennes hus. Signe råkar ramla utanför hennes infart och Birgitta hjälper henne in och snart sitter de fyra kvinnorna i hennes kök. Goran Petrovic som har resurangen i det lilla samhället vill sälja en av sjöbodarna vid hamnen till Ellen. Meningen är att de ska renoveras. Signe får reda på Gorans planer för sjöbodarna och vill stoppa detta. Ellen tror att Goran gör ett bra projekt. Men då hon vill prata med honom går hon in på hans kontor när han inte är där och får reda på hela planen. Ja hur går det med Gorans planer för det lilla samhället?
Jag kan bara rekomenderar att ni läser den nu i sommar. 
Ha det bäst!
Kram Nina

9 kommentarer:

  1. This also sounds like a good book and also one where there is also tension :-) Nice book for the holiday indeed :-)
    Greetings

    SvaraRadera
  2. Dearest Nina,
    In a way, I do envy you for finding the time to read good books...! ENJOY.
    Hugs,
    Mariette

    SvaraRadera
  3. Sommarstuga semester.
    Det är en underbar upplevelse.

    Hello. Your creative sense is graceful.
    The best compliment.

    Thanks for always visiting.
    Greetings from Japan. ruma

    SvaraRadera
  4. Thank you for tour kind Words hugs Nina

    SvaraRadera
  5. riktigt mysigt med havet i bakgrunden,
    ha en fin dag

    SvaraRadera

Fjärilar i magen

"Fjärilar i magen" av Ida Fryklund , utgiven av Saga Egmont förlag . Vi får följa Oskar som har tagit över sina föräldrars restaur...