söndag 17 februari 2019

Lupinens gåta

I helgen har jag läst ut den tredje och sista boken i serien om Sophie. Lupinens gåta av Therese Ingmarson. Omslagen på dessa tre böcker, Flugfiskarens dotter, Över frusen älv och Lupinens gåta, tycker jag är jättefina. Alla de tre böckerna beskriver omgivningarna så bra att man gärna hade velat vara där.
Till bokens handling. Sophie och Christer har fått en liten flicka som heter Elin.  När de firar midsommar får Christer veta att hans pappa är död och även att han har en syster som han inte vetat om som heter Angela. Helt utan förvarning bestämmer Christer att Angela ska flytta in. Men Sophie tycker inte det känns bra med Christers syster. Hon bestämmer sig för att åka med sin dotter till sin stuga på västkusten. I mat affären stöter hon på sitt ex och han kommer kommer också till stugan. Hot bilden känns så stor så hon flyr till grannen. Hon åker hem till hans gård och pratar lite med hans sambo och då kommer han hem. Hon talar bestämt om att hon vill att han ska hålla sig på avstånd.
När hon kommer hem igen har Angela bytat gardiner och gjort om köks soffan till en stil som inte Sophie gillar. Det händer också saker som får Sophie att känna att hon håller på att bli galen. Men de som träffar Angela tycker också att det är något som inte riktigt stämmer. Omständigheterna runt Christer och Angelas pappa är också ett mysterium. Jag gillar verkligen hur boken slutar. Och om ni vill veta hur det går så måste ni helt enkelt läsa den. Det är sorgligt att detta var den sista boken i serien, men den har ett jätte fint slut.
Hoppas ni väljer att läsa dessa underbara böcker, för jag har verkligen njutit av varje sida.
Ha det bäst kram Nina

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Nej då blir det inte så spännande för den som ska läsa boken så klart 😊

      Radera

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...