söndag 24 februari 2019

Hemma där hjärtat väntar

Jag har läst en helt underbar bok av Sofia Ymen. Det är den första boken av författaren. Detta var en bok som jag fastnade för direkt. Så jätte bra skriven. Jag är jätte glad att jag har börjat läsa igen. Jag brukar mest köpa kokböcker och böcker om handarbete. Bara någon enstaka bok att läsa. Jag har glömt hur mysigt det är att hitta en riktigt bra bok som denna. 
Hemma där hjärtat väntar, handlar om Klara som jobbar som veterinär. Hon har varit på sjukhus och tagit hand om sin morbror som dött nyligen. När hon kommer tillbaka har man anställt någon annan på den posten som hon hoppats att få. Advokaten hör av sej till Klara och förklarar att hon är den enda arvtagaren efter sin morbror. Men det finns också ett villkor. Hon får veta att hennes morbror vill att hon ska överta hans veterinärs praktik i sex månader. Hon bestämmer sej för att ta chansen. Veterinärs praktiken ligger i byn där hon växt upp som barn och tonåring, i Österby. Klara har även fått ett brev av sin morbror, som är lite gåtfullt. Klara fick följa med morbror Stellan på veterinärs besök som barn och det var också då hon bestämde sig för att bli veterinär. 
Ställan har lämnat små ledtrådar åt henne. I Österby finns även Klaras ungdoms kärlek Axel som driver en lantgård. När Axels ko som precis har kalvat är de tvungna att åka och hämta Klara. 
Axel bestämmer sig för att hjälpa Klara att få igång praktiken igen. Villkoret är att få bjuda Klara på en dejt. Det visar sej vara en fest, där de firar Axels föräldrars bröllopsdag. Det är många från byn där, så Klara känner att det är jätte jobbigt.
Klara inleder ett för hållande med Axel och hon får patienter till praktiken och känner hon vill stanna i Österby, men då ringer advokaten och talar om att det hört av sej en kvinna som säger att hon är Stellans dotter och att Klara har lurat Stellan till att ge henne sitt arv.
Medan de väntar på dna test, för att se vem som är släkt till Stellan, måste praktiken hålla stängt.

Ja men hur det hela slutar tänker jag inte avslöja, det får ni som vanligt läsa själv. 
Ha det bäst kramizar Nina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

MeloDrama Queens-Vad kan gå fel?

"MeloDrama Queens-Vad kan gå fel?" av Nanne Grönvall om MeloDrama Queens, utgiven av Lava förlag . I den här boken får vi följa ...