fredag 22 februari 2019

Sömmerskan räddning

Jag har läst sömmerskan räddning av  Helen Dickson. Jag har alltid gillat att läsa Harleqin Historik. Jag gillar verkligen kombinationen romantik och historia. Denna boken gjorde mej inte besviken. Sömmerskan räddning är verkligen en jättebra bok. Den handlar om Lydia Brook som skulle gifta sej med Henry, men hon känner sej lite tveksam till om hon gör rätt. Hon ser bröllopet som en utväg, då hon är rädd att hennes far ska dyka upp. Han övergav sin familj då Lydia var liten och hon och hennes mamma har fått klara sej själva utan honom. Mamman har också dött för en tid sedan. Men mitt under cermonin kommer Henrys svåger in i kyrkan och avbryter bröllopet. När hon får veta att han redan är gift och bara velat vinna ett vad, som går ut på att få henne i säng, blir hon jätte ledsen och arg. Hennes brudgumms svåger Alex, vill bjuda henne på middag och hon går med på det. Hon får ert förslag från Alex som går ut på att de ska ha en natt tillsammans och eftersom hon är besviken och känner sej attraherad av Alex så går hon med på detta.
Lucy återvänder till London för att ta tillbaka sitt jobb som sömmerska hos hennes mammas arbetsgivare där bägge jobbat förut. Lucy är inte nöjd med sin situation, utan vill starta eget som sömmerska. Hon har hittat en lokal och hennes väninna vill också jobba i hennes företag. Lucy går till banken för att söka lån till sin affärsidé, men hon får avslag pga att hon är kvinna. Alex råkar få syn på henne när hon går in på banken och när hon kommer ut berättar hon att hon fick avslag på lånet. Han är nyfiken på hennes idé, så han följer med till lokalen hon vill hyra och hon berättar om sin verksamhet. Han bestämmer sig för att låna henne pengarna.
Hur det hela slutar får ni läsa själva, men boken får ett jättefint slut.
Tack Harleqin för underbar romantisk läsning kram Nina 


Follow my blog with Bloglovin

2 kommentarer:

  1. Har några Harleqin som jag fått av min granne.
    Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul de brukar vara bra om man gillar romantik 😍

      Radera

Moorlandstallet- Den nya hästen

"Moorlandstallet- Den nya hästen" av Catherine Hapka utgiven av Bonnier Carlsen förlag . Boken är baserad på  Star-stable spelet ...