lördag 16 februari 2019

Över frusen älv

Nu har jag läst den andra delen ur Ther'ese Ingmarson serie om Sophie. Så lätt att komma in i handlingen. Den var lika bra och spännande som den första. Den handlar om en släkting som heter Stina, som har gått bort och lämnat efter sig en del vanvårdade djur. Några måste de avliva på en gång, men Sophie tar hem 5 får och en fjording. Ett sto som får heta Tösa.
Sophie hittar ett testamente bland hästens ryktsaker där det står att den som tar hand om Stinas djur får ärva. Helt plötsligt är Tösa försvunnen.
Mitt i allt visar sej att Sophie väntar barn. Men oron för att det ska vara hennes ex som är pappan gör henne orolig, fast Christer hävdar att det skulle inte spela någon roll. Han kommer vara pappan oavsett. Men när Sophie gör ett ultraljud visar det sej att bebisen i magen inte längre lever. Hon får föda ut sin lilla bebis dagen efter på sjukhuset. 
Något som jag tycker är underbart med boken är den vänskap Sophie har runt sej. Goda vänner som äter tillsammans och umgås. Det är helt underbart. I slutet kommer faktiskt tårarna, men det vill jag inte avslöja så mycket om, så klart. 
Trevlig läsning till er alla
Kram Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...