lördag 2 mars 2019

Sportlov

I måndags fick vi bra besked från skolan, vi kommer att få fortsätta, fast med en ny lärare. Det kommer bli nervöst med en ny lärare, men jag är ändå glad att kursen fortsätter. På måndagen kom även Jossan och vår dotter Izabella och hennes kompis Alex hit. Vår äldsta pojk Rickard kom på onsdagen så nu är huset fullt av ungdomar och barn. Jag hittade Leila Lindholms fina bok på rea. Jag hade den före vårt hem brann ner och har verkligen tyckt det va tråkigt att inte ha den eftersom jag tycker jätte mycket om Leilas mat och bakverk.

Det har varit hyfsat fint väder under lovet. Solen har varit framme, men vi har fortfarande jätte mycket snö. Vill bara den ska försvinna nu.
Vi var iväg en runda till Hagfors under torsdagen för att köpa ingredienser till smörgåstårta eftersom Izabella fyller 20 år.
Två dagar har jag blivit inspererad av https://zeinaskitchen.se/ jag gjorde en god lammgryta på torsdagen och på fredagen Libanesisk gryta med  kyckling och potatis. Det var riktigt gott.
Denna kokboken har verkligen jätte fina bilder också. 
Jag fick de här fina böckerna med posten i veckan också. Författaren är Christina Schiller. Hemligheter små och Brutna små regler. 
Jag älskar dessa böcker. De har verkligen jätte fina omslag. Jag ska berätta om dem så fort jag hinner läsa. Blir ju inte så mycket läsning nu när man har huset fullt. 
Även denna spännande bok fick jag som rec ex i brevlådan. Verkligen spännande läsning. 
Jag sydde en duk med nalle phu motiv till Angeliques rum, på min nya fina symaskin. Så roligt att sy igen. Det blir två sådana dukar. 
 
Li Lou är verkligen en jätte söt liten valp. Hon har lite underbett som shi ztu brukar ha. Hon är redan jätte duktig på att komma på inkallning när vi är ute. 
I dag firar vi Izabella som fyller 20 år och Rickard som fyller 27.


Vi gjorde både vanlig smörgåstårta och en vegetarisk variant. Christopher hinner också komma en stund och fira födelsedags barnen. Men i morgon så åker alla hem. Då blir det jätte tomt igen. Jag har ändå lite saker att se fram emot nästa vecka. Det ska bli spännande att se hur den nya läraren är också. 
Ha det bäst kram Nina 









2 kommentarer:

  1. Så härligt att ha nära och kära nära sig och vilken tjusig smörgåstårta du gjort. Ha en fortsatt fin söndagskväll.
    Carin

    SvaraRadera

Moorlandstallet- Den nya hästen

"Moorlandstallet- Den nya hästen" av Catherine Hapka utgiven av Bonnier Carlsen förlag . Boken är baserad på  Star-stable spelet ...